Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bayramların  gönülleri imar etme seferberliği anlamı taşıdığını belirterek, "Kurban Bayramı  huzurun, birlik ve beraberliğin, esenliğin ve teslimiyetin bayramıdır. Bu mübarek  bayramda değerlerimize sımsıkı sarılmalı; yetimlere, kimsesizlere  el uzatmalı,  çaresizlere çare olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, içerisinde pek  çok güzellikleri ve hikmeti barındıran Kurban Bayramı'na bir kez daha kavuşmanın  huzurunu, neşesini, bereketini yaşadıklarını ifade etti.

Bayramların "gönülleri imar etme seferberliği" olduğunu kaydeden  Tüfenkci, "Kurban Bayramı huzurun, birlik ve beraberliğin, esenliğin ve  teslimiyetin bayramıdır. Bu mübarek bayramda değerlerimize sımsıkı sarılmalı;  yetimlere, kimsesizlere  el uzatmalı, çaresizlere çare olmalıyız. Büyüklerimizi  ziyaret ederek, küçüklerimizi sevindirmeliyiz. Neşeden yoksun mahzun yüreklere ve  muhtaçların hanelerine sevinç vesilesi olmalıyız." açıklamasında bulundu.

Kurban Bayramı'nda hac ve kurban ibadetinde bulunacakların  ibadetlerinin kabul olunması dileğinde bulunan Tüfenkci, mesajında "Her biri  birer kahramanlık abidesi olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor. Gazilerimizi  şükranla selamlıyorum. Bayram ziyaretleri için  yola çıkan kardeşlerimize hayırlı  yolculuklar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Ev hanımları emekli oluyor! Şartlar ve başvuru detayları netleşiyor Ev hanımları emekli oluyor! Şartlar ve başvuru detayları netleşiyor

Tüfenkci, bayram tatili süresince gümrük idarelerinde işlemlerin  aksamaması ve hizmetlerin daha etkin bir şekilde sürdürülmesi amacıyla Bakanlık  olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Hayata geçirdiğimiz Taşıt Ön Beyan Uygulamasıyla yurt dışından gelen  vatandaşlarımızın kapılarda beklemeden hızlı bir şekilde ülkeye giriş  yapabilmelerini sağladık. Bununla birlikte; Taşıt Plaka Okuma Sistemini hayata  geçiriyoruz. Bu sistemi birkaç kapımızda uygulamaya soktuk. Sistemi bütün  kapılarımızda hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz. Böylece kapılarımızda bekleme  süresini minimum seviyelere kadar indirecek vatandaşlarımızın daha hızlı şekilde  gümrük kapılarımızdan geçişlerini sağlayacağız.

Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin, bayramı  ülkelerinde geçirebilmeleri için her yıl olduğu gibi Öncüpınar Sınır Kapımızı  geniş güvenlik önlemleri içerisinde kontrollü olarak açtık. Buradan, bayram  boyunca azim ve özveri ile çalışmaya devam eden personelimize de teşekkürlerimi  sunuyorum. Personelimizin hayırlı bir bayram geçirmelerini diliyorum. Bu  vesileyle milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor,  Yüce Rabbimden birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmasını diliyorum. Huzur ve  saadet dolu bir Kurban Bayramı geçirmenizi Rabbimden temei ediyorum."

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim