Zeybekci, partisinin Çameli İlçe Başkanlığının olağan kongresinde yaptığı konuşmada, uzun sürede ve 4 müteahhit değişikliğiyle tamamlanan Acıpayam-Çameli karayolunun çok güzel olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar söz verdikleri hizmetleri en iyi şekilde yerine getirdiklerini belirten Zeybekci, Denizli'de alnı açık başı dik yürüyebilecek tek partilinin AK Partililer olduğunu dile getirdi.

"İslam'ın bayraktarı olan Türk milleti Peygamber Efendimizin övdüğü, dua ettiği bir millettir." ifadesini kullanan Zeybekci, şöyle devam etti:

"O millet bugün Türk İslam coğrafyasının bayrak direğidir. Türk İslam coğrafyasının çadır direğidir. Biziz o. Onun için bu saldırıların hepsi. Onun için bunlar kuduruyorlar. Çünkü bu milleti, bu devleti, bu ülkeyi yıkarlarsa biliyorlar ki arkası toz duman olacak. Onun için bize saldırıyorlar. Bakın niye kuduruyorlar biliyor musunuz? 2001, 2002 yılında bu memlekette hepimizin ödediği 100 liralık verginin 87 lirasını bunlar faiz olarak alıp gidiyorlardı. Hesap yok, sorgu yok. 2001'de bunlar Türkiye'ye verecekleri bir kredi diliminin şartı olarak Türkiye'ye ekonomi bakanı göndermediler mi? Bir devlete yapılabilecek en büyük hakarettir bu. Şahsıyla ilgili herhangi bir sorunum yoktur ama Türkiye'ye yapılan bir zulümdür bu. Şimdi 100 liralık verginin 10 lirasını alıyorlar. O da az geliyor ama Tayyip Erdoğan diyor ki, 'bunu da size haram edeceğim, bunu da vermeyeceğim.' Dert o."

"Türkiye'nin gölgesi bunları rahatsız ediyor"

Hafta başında IMF'in bir açıklama yaptığını ve bir liste yayımladığını belirten Zeybekci, şunları söyledi:

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu

"(Hedef 2023) diyoruz. '2023'te Türkiye, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden birisi, Avrupa'nın ilk üç ekonomisinden birisi olacak.' diyoruz ya. Bakın IMF ne diyor? Şu anda Türkiye, İspanya'yı da geçerek dünyanın 13. büyük ekonomisi, satın alma gücü paritesine göre, Avrupa'nın beşincisi. Şimdi oturdular bu coğrafyada yeni haritalar çiziyorlar. Diyorlar ki 'Türkiye masaya oturmasın.' Türkiye'nin boyu posu öyle bir hale geldi ki gölgesi bunları rahatsız ediyor. Masanın üzerine gölge tam düşüyor. Bunlar kağıdı kalemi tam göremiyor, dertleri o. Türkiye öyle güçlü bir ülke ki artık tahminler bile yetişmiyor. 2016'daki o işgal girişimine, o soysuzların girişimine rağmen yüzde 2,9 büyüdü. Şu anda dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ülkesiyiz. 2017'nin üçüncü çeyreğinde Allah'ın izniyle Türkiye'nin, dünyanın ikincisi olma ihtimali var. Türkiye şu anda yılda 1 milyonun üzerinde vatandaşını istihdam ediyor. Her alanda muhteşem büyümesiyle, ihracatıyla. İhracatta rekorlar kırıyor Türkiye şu anda. Bunları gördükçe deliriyorlar."

Gümrük Birliğinin güncellenmesinin Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerine büyük katkısı olacağını ifade eden Zeybekci, "Gümrük Birliğini modernize ettiğiniz zaman Türkiye tek başına Avrupa Birliğinin toplamının büyümesine katkısı var. Avrupa Birliğinin milli gelirinin, ihracatının artmasına katkısı var. Bize de faydası var, onlara da var. Hele hele en çok Almanya'ya faydası var. 'Türkiye'ye şöyle yapağız, böyle yapacağız. Türkiye ile Gümrük Birliğinin güncellenmesine müsaade etmeyeceğiz.' Senin elindeydi sanki. Türkiye engellenemez, Türkiye'nin önüne geçilemez. Bu iş olacak. Çünkü onların da menfaatine, bizim de menfaatimize. Bizim için tek bir hassasiyet var. Benim ülkemin, memleketimin, bayrağımın, milletimin menfaati ne ise benim işime o gelir, geri kalan lafıgüzaftır." diye konuştu.

"Adalete hesabını vereceksin"

Bakan Zeybekci, bugüne kadar Türkiye'de bir gelenek olduğunu, memleket meselesi, dış politika meselesi söz konusu olduğunda muhalefetin otomatik olarak hükümetin yanında, Cumhurbaşkanının yanında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdi değiştiler. Üstat Necip Fazıl Kısakürek, 16 Nisan 1956'da Büyük Doğu dergisinde 'Bizdeki muhalefet, hükümeti düşürme pahasına ülkeyi düşürmeye bile razı olur' diyor. Aynen bugünü söylüyor. Adam şimdi bizi şikayet ediyor. Bu ülkeye ihanet ettiler. Benim Suriye'deki Türkmen kardeşlerime giden malzemeleri, bu hainler, FETÖ'nün satılmışlarıyla beraber birileri yakalayıp dünyaya teşhir ederek başka yere gidiyor gibi göstermeye çalıştılar. Bunun görüntülerini de tüm dünyaya yaymaya çalıştılar. Bu vatana ihanettir, millete ihanettir. Onunla ilgili muhtemelen karın ağrısı var, muhtemelen nasır yarası var. Şimdi diyor ki 'benim başıma da bir şey gelebilir.' Hiç merak etme, seni kahraman yapmazlar. Boşuna dolaşma ortada. Başına da bir şey gelmez senin ama 'adalet istiyorum' diyorsun ya, o ihanetin içinde yer alanların yargılanmasıyla ilgili yargıyı pervasızca etkilemeye çalışıyorsun ya, benim Çamelili kardeşlerim de adalet istiyor. Bu ülkeye ihanet edenlerin, bu vatana ihanet edenlerin oradaki benim ülkemin sırlarını deşifre edip onları teşhir edenlerin ve bunları ülkeye zarar verecek şekilde kullananların cezalandırılarak adaletin yerini bulmasını istiyor benim kardeşlerim. Hesabını vereceksin. Bir söz vardır, lahana yerken kıtır kıtır, bahçıvan gelince me. Yok öyle. Adalete hesabını vereceksin."

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim