ADAU-nun basın sözcüsü Qalib Rəhimli bildirib ki, Üniversite rektörü İbrahim Cəfərovun imzaladığı emirle "Sıcak hatt" kuruldu ve iletişim telefonu, e-mail adresi kaydedildi, sınavların cevaplarını kodlayabilme için grup oluşturulmuşur. Sınavlarda verilen fiyatlara itiraz eden öğrencilerin başvurularına bakılması için bakalavriat ve yüksek lisans seviyelerinde itiraz komisyonları oluşturulmuştur. Şeffaflığın, nesnellikten, ve diğer hususların sağlanması için gerekli yapısal bölümlerde görevler  verilmiş, medya temsilcilerine ve ebeveynlere sınavlarda katılmak için ortam yaratılıp, sınav konuları uzmanı olmayan kişilerden oluşan özel pano grubu ve sınav rehberi doğrulanmıştır. Sonraki sınavları medya temsilcileri ve ebeveynler birlikte izlemiştir. Bununla bir daha belirlendi ki, ADAU -da imtanlar oldukça şeffaf yapılıyor ve burada sadece öğrencinin bilgisi esas alınıyor. Basına açıklama yapan ebeveyner bilirmişdir ki, biz evde çocuklarımızdan duyduklarımızı gözlerimizle gördük ve emin olduk ki, üniversitede oluşturulan her ortam sadece öğrenciler içindir. Devletin tarım sektörünün gelişmesine karmaşık yaklaşımının bariz örneği  ise hazırlanan kadrolara gösterilen dikkatden başlar ve ADAU -da yüksek hazırlıklı kare olmak için tüm temel oluşmuş. Sınavların ise nasıl adil geçmesini kendi gözlerimizle gördük.
Öğrencilerden Valeh Əsədov: Sınavlarımız tam şeffaf şekilde,velilerimize açık ortamda geçiriliyor. İşletme faklütesinin öğrencisiyim ve bizim için yaradılan ortamdan dolayı çok mutluyum.Öğrenci arkadaşlarımda bu durumdan çok memnun.Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitsinin öğrencisi olduğum için,burayı seçdiyim için gururluyum.
Sınav korpusunda tıp birimi oluşturulmuş  ve iki tıp görevlisi tahkim edilmiştir. Rektörün emrine uygun olarak öğretim İşleri prorektorun başkanlığında toplantı sırasında giren başvurular operatif şekilde incelenmesini sağlamak amacıyla Genelkurmay geliştirilmiş özel oda ayrılıp, telefonla donatılmıştır. "Sıcak hatt" e Üniversitenin internet adresinden doğrudan online formda başvurmak imkanı da kuruldu.

"Azerbaycan Tarihi" fenni üzere sözlü sınavların alımı amacıyla hususu komisyon kuruldu.

Yazılı sınavların biletlerinin soruları sessiyadan hayli önce tasarlanmıştır, sandalye toplantılarında ziyaretlerçilerin izlemesi ile, öğrencilere ulaştırılmış, test soruları elektronik sınav tabanına yerleştirilmiş, öğrencilerin semestrde biriktirdikleri puanların sonuçları toplantının başlanğıcınadək elektronik sisteme yüklenmiştir.

Oturum sınavları 2016 Aralık 29-dan başlayıp. Mühendislik Fakültesi öğretim korpusunda 2 oditoryum ayarlamalardan 152 bilgisayar aracılığıyla test biçiminde kabul edilir. İmtahanlara kenar müdahalelerin önü tam alınıp, her gün 1000 kadar öğrencinin sırasıyla bilgisayarlı imtihan olarak, sonda sonucu da hemen bilgisayarda kabul ediyor.

Tüm öğretim korpuslarında kablosuz Kameralar muhafaza ve kontrol için üniversitenin faaliyetlerini olumlu etkileyen faktörlerden.

Kaynak:Valeh Asadow

Editör: TE Bilisim