Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi velilerle görüşler devam ediyor. Eğitim kurumunun çalışanları ile ebeveynlerin bir araya gelmesi aslında eğitimin daha verimli sonuçlanmasına yardımcı oluyor. Ebeveylerin teklifleri nin dinlenilmesi, eğitim durumu hakkında net bilgiler seslenmesine daha da zemin yaratıyor.

ADAU-nun basın servisinden verilen malumata göre, Aqrobines ve yönetim, aynı zamanda Mühendislik fakültelerinde yapılan görüşmelerde rektör, Prof. İbrahim Ceferov konuşma yaptı, oluşturulan eğitim ortamı ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Her iki fakültede eğitim gören öğrencilerin ebeveynleri ile samimi sohbet yapıldı, öğrencilerin sosyal geçim sorunları gibi konular ele alındı.

Rektör İbrahim Ceferov velilerle görüşmede onu da söyledi ki, Azerbaycan Devlet Tarım Ünversitesi için personel hazırlığına önem veriliyor. Tüm öğretim korpuslarında en gerekli ekipman temin edilip, yeniden yapılandırıldı. Öğrencilerin bilgisinin değerlendirilmesinde objektiflik esas ölçü gibi dikkatte.

Açık ve samimi ortamda geçen görüşmelerde ebeveynlerin çocuklarının iyi eğitim almaları için üniversitede oluşturulan ortamdan memnun olduklarını söyledi, bilgisayarda test yöntemi ile birlikte yazılı ve sözlü sınav formlarının yapılanmasının öneminden konuştular.

Yapılan görüşmelerde ebeveynler bu tür etkinliklerin eğitimin kalitesini daha da iyileştireceğini, üniversite-ebeveyn ilişkilerini güçlendireceğini bildirdiler.

Editör: TE Bilisim