Çamlıhemşin İlçesinde hayırsever işadamı İdris Yamantürk tarafından yapılan öğretmenevinin açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.
Öğretmenevinin açılışına Bakan Bak’ın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, işadamı İdris Yamantürk ve ailesi, İstanbul Milletvekili Hayatı Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal ,ilçe Kaymakamı Okan Daştan ve çok sayıda davetli katıldı.
Hayırsever iş adamı İdris Yamantürk, yaptığı konuşmada sahip olduğu her şeyi öğretmenlerine borçlu olduğunu, bunun için öğretmenlere hizmet verecek bir tesis yapmak istediğini belirterek; “Bu tesis Milli Eğitim Bakanlığına yapıp teslim ettiğimiz onuncu tesis. Yamantürk ailesi olarak, bu ve benzeri hayır işlerine devam edeceğiz” dedi.
İstanbul Milletvekili Hayatı Yazıcı’da açılışta yaptığı konuşmada böyle anlamlı bir yatırımı Çamlıhemşin’e kazandıran İdris Yamantürk ve ailesine teşekkür etti.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize’de ekonomi ile yüzleştiğimizde akla ilk gelen kavramlardan birinin turizm olduğunu ifade ederek; “Turizm dediğimizde de bize olmazsa olmaz altyapı ve üst yapılar lazım. Şimdi açılışını yapacağımız öğretmenevi de aslında bir turizm üst yapı kurumu. Yöremizin ve Çamlıhemşin İlçemizin böyle bir yatırıma çok ihtiyacı vardı. Bunun için bu tesisin inşasında emeği geçen başta hayırsever işadamımız İdris Yamantürk ve ailesine minnettarlığımı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal sorumluluk kapsamında Çamlıhemşin ilçesine çok değerli bir yatırım kazandıran Yamantürk ailesine teşekkür ederek; “Hayırsever ailemiz tarafından hizmete sunulan onuncu tesis ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bu tür hayır işlerine devam edeceklerini ifade ettiler. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz bizlere yön veren çok değerli bireyler. Burada bir öğretmenevinin açılışını yapıyor olmamız, bizlerin de öğretmenlerimize duyduğumuz minnettarlığın bir ifadesidir” dedi.
Çamlıhemşin’in çok önemli bir turizm değerlerine sahip olduğunu belirten Bakan Bak; “Çamlıhemşin, Ayder Yaylası ve Fırtına Vadisiyle birlikte çok önemli bir turizm potansiyeline sahip. Biz Rize’ye bir havalimanının inşasına başladık. Rize-Artvin Havalimanının tamamlanmasıyla bölge turizmine önemli etkisi olacak. İşte o zaman şuan açılışını yapacağımız öğretmen evinin fonksiyonu daha net ortaya çıkacak ve bölge turizmine büyük katkılar sunacak” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş, hayırsever işadamı İdris Yamantürk’e birer plaket takdim etti.
Editör: TE Bilisim