16. Ayder Kardan Adam Festivali başladı 16. Ayder Kardan Adam Festivali başladı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası'nda daha önceden planlanan ve bu yıl 27-28 Ocak'ta 11.'si düzenlenecek olan Kardan Adam Şenliği'nde yapılması düşünülen konserler ve müzik eğlence programları devam etmekte olan "Zeytin Dalı Harekâtı" nedeniyle iptal edildi.

Kardan Adam Şenlik Komitesi tarafından Ayder Turizm Merkezi'nde yapılan toplantıda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'deki terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle festivalin iptali masaya yatırılırken, festivale katılacak olan ve önceden rezervasyonu yapılan misafirlerin mağduriyet yaşamaması adına sadece festivalin konser ve müzik eğlence bölümü iptal edildi.

Kardan adam şenliğini düzenleyecek olan kurumlardan Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çamlıhemşin Belediyesi, Çamlıhemşin İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, ÇADOKS ve Ayder Turizm Derneği'nden yapılan ortak açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'deki terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle ülkemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bu günlerde, daha önceden planlamış olduğumuz 11. Kardan Adam Şenliği'nde programımızda yer alan müzik eğlence programını iptal etme kararı aldık. Bu vesileyle aralıksız devam eden sınır ötesi temizlik operasyonunda şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

kardan-adam-senligindeki-konserler-ve-muzik-eglence-programlarina-zeytin-dali-iptali-1.jpg

Editör: TE Bilisim