Bu çerçevede Trabzon’da üretilen 230 bin kırmızı benekli yavru alabalık Fırtına Deresi ve yan kol derelerde yeterli popülasyon yoğunluğuna ulaşılması maksadıyla Tar ve Çat Vadisinde suyla buluşturuldu. Hedef ise 2018 yılında 750 bin yavru alabalığı Fırtına Deresine bırakmak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Doğal Alabalık Üretilmesi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Altındere Doğal Alabalık Yetiştirme İstasyonunda üretilen 230 bin yavru kırmızı benekli alabalık Fırtına Deresi’nde suyla buluşturuldu.

Hedef 750 Bin Yavruyu 2018 Yılı İçinde Sulara Bırakmak

Fırtına deresi ve yan kol derelerde yeterli kırmızı benekli alabalık popülasyon yoğunluğuna ulaşılması için yapılan çalışmalar ile 2018 yılında toplam 750 bin yavru alabalığın bırakılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda ise çalışmalar devam ediyor.

Salımlar Büyük Bir Hassasiyet İçinde Yapılıyor

Yeniçırak; Çamlıhemşin’de Değişimin Adı Deva Olacak Yeniçırak; Çamlıhemşin’de Değişimin Adı Deva Olacak

Balık salım çalışmalarının ülke genelinde uygulanan bir proje olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Fırtına deresi bu balık türümüzün tabii yetişme alanları arasında bulunuyor. Biz de yaptığımız salım çalışmaları ile sularımızda yeterli sayıları  yakalamaya çalışıyoruz. Bu salımları yaparken büyük bir hassasiyet içinde büyütülen yavru alabalıkların bırakılacakları suyun uygun sıcaklıkta olup olmadığı kontrol ediyor ve daha sonra salımı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Proje ile Tabii Alabalık Popülasyonları  Artacak

Bu projenin orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarını artırarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu proje ile bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu, gen kaynakların korunması, tabii türlerimizin tanıtımı ve farkındalığın arttırılması ile sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi hedefleniyor” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim