Dünyaca ünlü, Davos’a alternatif olarak gösterilen Çamlıhemşin Ayder Yaylası, bu yıl 9.su düzenlenen ‘ Kardan Adam Şenlikleri ’ sayesinde dolup taşarken, şenlik sırasında oluşan renkli görüntüleri Ayder esnafının fırsatçılığı ve fahiş fiyat uygulaması gölgede bıraktı.

Dünyanın en tehlikeli sporu heliski Kaçkar dağlarında başladı Dünyanın en tehlikeli sporu heliski Kaçkar dağlarında başladı

İşte Bazı Fiyat Tarifeleri; Şenliğin en önemli özelliklerinden birisi kar üzerinde kaymak. Bunun için insanlar çöp poşeti ya da Şamiyel’e ihtiyaç duyuyor. Ayder esnafı çöp poşetini 20 TL’ye satıyor. Normal bir markette bir paket çöp poşetinin fiyatı ise sadece 1,5 TL. Şamiyel kiralamak isteyen vatandaşa çekilen fiyat 50 TL. Yenisini satın alayım desek sadece 15 TL.

Ayder’de açlıktan öl, yemek yeme. Zira…

Ayder’de 1 Tost  + 1 Kola 20 TL, 1 bardak çay 5 TL, 1 Adet Ayran 5 TL, Susama sakın zira 1 pet su 2,5 TL. Ekmek arası köfte + kola 30 TL.

Tabi bu sadece denk geldiklerimiz. Elbette uygun fiyata satış yapan esnaflarımızda vardır, onları tenzih ediyoruz ama fırsatçıları da kınıyoruz.

Biz bunlara denk geldik. Eğer siz farklı bir durum yaşadıysanız aşağıdaki yorumdan paylaşıp, tepkinizi ortaya koyabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim