Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda erken yağan kar, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Rize merkeze bir saatlik mesafedeki Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan bin 390 rakımlı Ayder Yaylası'nda, dün etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı beş santimetrenin üzerine çıktı.

Rize'de Ayder Kış Festivali ile İlgili Alınan Kararlar Duyuruldu Rize'de Ayder Kış Festivali ile İlgili Alınan Kararlar Duyuruldu

Sonbaharın renkleriyle birlikte çam ormanlarının beyaz örtüsü, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ayder Yaylası, kaplıcasıyla sağlık turizminde de öne çıkıyor.

kasimda-yagan-kar-turizmcinin-yuzunu-guldurdu.jpg

Ayder Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Selim Toplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden itibaren etkili olan kar ile Ayder'in beyaza büründüğünü belirtti.

Ayder'in yaz yoğunluğunun ardından sonbaharı durağan geçirdiğini ifade eden Topal, "Kış turizmi ile ilgili beklentilerimiz yüksek. Bu anlamda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Karın yeni yağması ile günübirlik ziyaretler başladı. Bu güzelliği insanların görmesini bekliyoruz. Özellikle kayak turizminin bir an önce başlaması bölgenin beklentilerini karşılayacaktır." dedi.

Bölgeyi ziyaret eden Mustafa Tüylü ise Rizeli olduğunu ancak İstanbul'da yaşadığını dile getirerek, kar yağmasının ardından Ayder'e geldiğini söyledi.

Bölgeyi herkesin görmesini istediklerini dile getiren Tüylü, "Böyle bir cennet başka bir yerde yok. İsviçre'ye gitseniz de göremezsiniz. Ayder'in kış turizminde tanıtıma ihtiyacı var." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim