Katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ahmet Arslan’dan merak edilen konuya ilişkin açıklama geldi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, katıldığı televizyon programı aracılığıyla uzun bir süredir sorgulanmaya devam eden Wikipedia ne zaman açılacak? sorusuna açıklık getirdi.

Ahmet Arslan, Türkiye’de kullanımına engel getirilen Wikipedia’nın faydalı olduğuna dair şüphe olmadığını ifade ederek, kapanmasına neden olan yaptığı hataları düzeltmediğini ve bunun yanı sıra Türkiye'de bulunan editörleri hatalı içerikleri düzeltme noktasında engellediğini ifade etti.

Türkiye’deki editörlerin içeriği düzenleme çabalarına rağmen bu durumun Wikipedia merkezi tarafından engellendiğini iddia eden Bakan Arslan, bir sonuca varılamadığını açıklamasına ekledi.

Sitede yer alan yüzlerce yanıltıcı bilginin düzeltilmesi konusunda tüm uyarılarına rağmen bir adım atılmadığını, bu nedenle de erişim yasağının hala kalkmadığını belirtti.

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN’IN WİKİPEDİA AÇIKLAMASI!

‘’Ne yazık ki, Wikipedia’da ülkemiz için yanlış algılara neden olabilecek o kadar fazla yayın var ki, bu konuda kendilerini defalarca kez uyardık. Hatta, editörlerin bu konuda gerekli düzenlemeleri yapması mümkün olduğu halde, Türkiye’de bulunan editörleri yasaklayarak düzenleme imkanını ortadan kaldırdılar. Halen, görüşmelere devam ediyoruz ve insanlarımızın bu hizmetten faydalanmasını istiyoruz. Onları ısrarla, terör ile canı pahasına mücadele eden Türkiye’yi DAEŞ destekçisi gibi göstermekten vazgeçmeleri konusunda uyarıyoruz.’’

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim