Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), Numara Taşınabilirliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, işletmeci, tarife şeffaflığına ilişkin Kurum tarafından belirlenen her türlü tedbiri almakla yükümlü olacak. 1 Ocak 2016'ya kadar mobil numara taşınabilirliğinde arayan aboneler için ayırt edici olacak şekilde BTK tarafından belirlenen uyarı tonu verilecek. Abonelerden isteyenler, numara taşınabilirliğine ilişkin olarak uyarı tonunu almama hakkına sahip olacak.

1 Ocak 2016'dan itibaren ise mobil numara taşınabilirliğinde arayan abonelerden sadece isteyenler için BTK tarafından belirlenen ayırt edici uyarı tonu verilecek. Coğrafi numara taşınabilirliği ve coğrafi olmayan numara taşınabilirliğinde, arayan tüm aboneler için ayırt edici şekilde Kurum tarafından belirlenen uyarı tonu kullanılacak.

Mobil numara taşınabilirliğinde, abonelerin uyarı tonu alma konusundaki tercihlerinin alınması ve 1 Ocak 2016'da uyarı tonu verilmesine ilişkin olarak yapılacak değişiklik konusunda bilgilendirilmesi, BTK tarafından belirlenen usulle yapılacak.

Editör: TE Bilisim