Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rize ve Artvin'e Geliyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rize ve Artvin'e Geliyor
Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı’nda Gürcistan’dan Türkiye’ye sokulmak istenen kaçak alkol ve sigaralar narkotik köpekler sayesinde bulunuyor. 

Türkiye'nin Kafkaslar'a ve Orta Asya ülkelerine açılan kapı olan Sarp Sınır Kapısı'nda 2016 ilk aylarında piyasa değeri yüksek olan sigara ve alkol narkotik köpeği Donna sayesinde ele geçirildi.

Sarp Sanır Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili olarak Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, "Sarp gümrük sahasında yılın ilk aylarında yasa dışı yollarla Gürcistan'dan Türkiye'ye sokulmaya çalışılan maddi değeri yüksek olan sigara ve alkol ele geçirildi. Narkotik köpekler sayesinde uyuşturucu ve buna benzer kokulu maddelerin bulunmasında büyük kolaylık sağlanıyor” dedi.
Öztürk, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince özverili ve titiz çalışmalar yapıldığını da belirtti.
Öte yandan, UYAP yakalaması bulunan bin 918 kişinin adliyeye sevk edildiğini ve bu kişilerden 240'ının tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim