Yusufeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle açılan avcı eğitimini bitiren kursiyerlere belgeleri verildi.

İlçedeki bir tesiste düzenlenen törende konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selim Sılacı, avcılığın doğa sevgisiyle başladığını belirterek, "Avcı doğa sevdalısıdır, doğa tutkunudur" dedi.

Artvin Avcılar Derneği Başkanı ve kurs usta öğreticisi Necmi Asuman ise açılan kursun başarılı olduğunu ifade ederek, "Siz değerli katılımcılarla başarılı bir kurs süreci geçirdik. Kurs süresince bir avcının bilmesi gereken temel kuralları hatırlattık" diye konuştu.

İlkyardım, avcılık tarihi, av köpekleri bilgisi, av silahları, mevzuat ve ekoloji konularında eğitim verilen kursa 30 kursiyer katıldı.

Belge törenine, Yusufeli Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Soylu, Artvin milli parklar temsilcisi Kenan Işık, Yusufeli Avcılar Derneği Başkanı Birol Civan ile kursiyerler katıldı.

Kursiyerler arasında gerçekleştirilen çekiliş sonucu av tüfeği kazanan Mustafa Yazıcı, tüfeği Yusufeli Avcılar Derneğine bağışladı

Editör: TE Bilisim