Ardeşen İlçe Kaymakamı Emrah Yılma, Belediye Başkanı Hakan Gültekin ve Başkan Yardımcısı İbrahim Yıldırtan İtfaiye Haftası” dolayısıyla Merkezi Ardeşen’de bulunan Bölge itfaiyesi KAÇKARBİR’i ziyaret ederek İtfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftasını kutladı.

 
 

Ülkemizde ilk olarak 25 Ekim 1714’de kurulan Türk İtfaiyesi, köklü ve şerefli bir geçmişe sahiptir. İtfaiye teşkilatımız Ardeşen Belediyesinin öncülüğünde KAÇKARBİR’in kurulmasına vesile olarak Rize Özel İdaresi, Ardeşen, Pazar, Fındıklı, Çamlıhemşin, Hemşin, Tunca, Artvin Hopa ve Arhavi ilçe belediyelerinin de destekleriyle güçlenerek ve daha da büyüyerek hizmet vermeye devam ediyor.


 

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin “İtfaiye Haftası” ile ilgili şunları kaydetti; KAÇKARBİR 7-24 bölge itfaiyesi olarak milletimize hizmet vermenin gururunu yaşıyor. Bölge İtfaiyesi olarak hizmet verdiği yerleşim birimleri ve çevresinde yaşanması muhtemel doğal afetlere karşı gereken tedbirleri almak; yangın, sel, deprem, trafik kazası gibi olaylarda da yapılması gereken kurtarma ve arama çalışmalarını en iyi şekilde yürütmek esası üzerine kurulan KAÇKARBİR itfaiye teşkilatı bölge için büyük önem arzetmektedir. Çünkü İtfaiyecilik zor anlarda uzanan eldir.

İtfaiye erlerimiz; Asansörde kalan kişileri kurtarmaktan, denize düşen araçları çıkarmaya, çatıda kalan kediyi indirmekten, kuyuya düşen insanı kurtarmaya kadar değişik konularda özveri ile çalışmaktadırlar.

Öte yandan, canımızı, malımızı, doğal ve tarihi zenginliklerimizi, yangına karşı korumada hepimize görev düşmektedir.


İtfaiye Haftası’ndaki amaç; itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halkımıza anlatmak, yangın önlemleri konusunda halkımızı aydınlatmak ve düzenlenen etkinliklerle yangın ve diğer afet koruma şekillerine dikkat çekmektir. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı, halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır.

“KAÇKARBİR Bölge İtfaiye Müdürlüğümüz, yönetici ve personeli ile birlikte 7 gün 24 saat, zaman kavramı gözetmeksizin hizmet sunmaktadır. Amacımız, halkın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. KAÇKARBİR Bölge itfaiye teşkilatı donanımı, tecrübesi ile bölgedeki en güçlü teşkilat olmak için canla başla çalışan, teknolojinin de imkânlarından yararlanarak her geçen gün donanımımızı artıyoruz. Her türlü felaket ve acil durumda hayatlarını tehlikeye atan, zor şartlarda, mesai kavramı gözetmeksizin çalışan tüm itfaiye emekçilerinin İtfaiye Haftasını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” Şeklinde konuştu.










Editör: TE Bilisim