Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde şiddetli yağışın etkisiyle Palovit Yaylası yolunda heyelan meydana geldi. Olayda motosikletle bölgeye tura gelen 3 kişi mahsur kaldı. Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi.

Öte yandan Çamlıhemşin kara yolunda heyelan meydana geldi. Heyelan esnasında yoldan geçen ticari takside hasar meydana geldi olay vatandaş kameralarına böyle yansıdı.

DÜKKANLARI SU BASTI

 İl genelinde dün akşamdan itibaren aralıklarla yağan yağmur, bugün öğleden sonra etkisi arttırdı. Şiddetli yağış Rize merkez Çamlıbel ve Paşakuyu mahallelerinde bulunan bazı dükkanların zemin katlarını su basmasına neden oldu.

Projeler Tam Not Aldı Kalabalık, Coşku, Heyecan Salona Sığmadı Projeler Tam Not Aldı Kalabalık, Coşku, Heyecan Salona Sığmadı

Yağışla debisi yükselen ve taşan dereler Güney Çevre Yolu’nda su birikintileri oluşturduğundan trafikte aksamalar meydana geldi. Güney Çevre Yolu’nda belediye ve Karayolları ekiplerince su birikintilerini gidermek için çalışma başlatıldı.

Paşakuyu Mahallesi Atatürk Caddesi okullar bölgesinde bulunan bazı esnaflar yolun yapımının gecikmesine tepki göstererek, yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı.

 Dükkanını su basan esnaflar ise önce kendi imkanlarıyla dükkanlarının içerisinde bulunan suyu dışarıya attı. Daha sonra Rize Belediyesi ekiplerinin tıkanan mazgalları açmasıyla su çekildi. Dükkanı kaldırımın altında kalan bir büfenin içerisi ise suyla doldu. Büfedeki su belediye ekiplerince çekilerek boşaltıldı.

EV SEL SULARINDAN YIKILDI

Rize il genelinde etkili olan şiddetli yağı ardeşen ilçesi yukarı durak dere mezra mevkiinde kütahya gediz ilçesi kaymakamı muhammet öndere ait olan bir ev sel sularına dayanamayıp yıkıldı. Şan eseri evde kimsenin olmaması can kaybına yol açmazken maddi hasar meydana geldi.

Editör: TE Bilisim