Önümüzdeki dönem de yapılacak olan Olağan Genel Kurul da Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Maksut Aytemiz, mevcut yönetimin yanlış politikalarını eleştirerek bu yanlışlara son vermek için yola çıktıklarını söyledi.

Çay sektörüne uzun yıllar hizmet verdiğini ifade eden Aytemiz, "Ardeşen 53/11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde yıllarca yapılan çalışmaların üyelere bilgi verilmeden yapıldığını görüyoruz. Çay tarımını ve üreticilerinin desteklemekle görevli olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak inşaat sektörüne girildi. Evler yapıldı ve satıldı. Ancak, üyeler bilgilendirilmedi. Ayrıca, satışı gerçekleşen dairelerden elde edilen kaynaklar üyelere yansıtılmadı. Kooperatifin bir kazancı varsa bu neden üyelere yansıtılmadı? Nerde bu para?" dedi.

Kooperatif başkanının çayın sorunlarına yeterince çözüm bulma noktasında çalışmalar yapmadığını da ifade eden Aytemiz, "Özellikle de üyelere herhangi bir kazanç sağlamadığını düşünüyorum. Bu konuda şikayetlerin var olduğu da aşikardır. Özellikle üyelere noktasında. Kooperatif başkanı bu döneme kadar girdiği seçimlerde hep tek aday olarak girdi. Karşısında hiçbir kişi aday olarak çıkmadı. Karşısında durabilecek olası bir aday ile gidilecek seçim daha demokratik olur düşüncesindeyim. Bu nedenle gelecek olan Ardeşen 53/11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi seçimlerinde başkanlığa aday olduğumu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim