Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıylayeni binasında ilçede hizmet vermeye başlayan Turizm Fakültesini gezen heyetbina ve yeni eğitim öğretim yılı hakkında Fakülte yetkililerinden bilgi aldı.

Ardeşen İlçe Kaymakamı Emrah YILMAZI, karşılayan RTEÜ Ardeşen MYO Müdür Yardımcısı Yavuz Selim TAŞÇIOĞLU, Öğretim Elemanları ve Turizm Fakültesi Sekreteri Mustafa KAPTI; heyete yeni yapılan bina, derslikler, kampüs, açılan bölümler, öğretim görevlileri ve öğrenci durumu ile ilgili bilgiler verdi.

Ardeşen Meslek Yüksekokulunun mevcut yerleşkesi ORUS ( Orman Ürünleri Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ) bünyesinde iken 24.09.1998’de KTÜ’ye devredildi ve Ardeşen Perke ve Kereste Fabrikası İşletmesinin 66 dönüm arazisi üzerine kuruldu.

Yüksek okul 01.03.2006 tarihi ve 5467 no’lu kanun ile kurulmuş bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne bağlandı.

Bilgisayar Teknolojileri, Finans Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümlerinde hizmet veren Ardeşen Meslek Yüksekokulu 2016-2017 yılı itibariyle 4 yıllık Turizm Fakültesi unvanıyla yeni binasında Turizm İşletmeciliği bölümüne öğrenci alarak eğitim öğretime başlamıştım.

Öte yandan; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Atatürk’ün ilkelerine saygılı, araştırmacı, sorgulayıcı, girişimci, çözümleyici, evrensel ve ulusal değerleri özümsemiş, mesleki bilgileri üst düzeyde nitelikli bireyler yetiştirmek üzere uygulamalı ve kaliteli eğitim öğretim vermeyi;İş gücü talebine uygun çeşitli alanlarda odaklanmış, her biri ayrı bir alanda öne çıkan meslek yüksekokulumuzda ve 2016-2017 yılı itibariyle hizmet vermeye başlayan 4 yıllık Ardeşen Turizm Fakültesiyle kaliteli, alanında uygulamayı bilen mesleki ve teknik elemanlar yetiştirmeyi Misyon edinmiş olup.

Bilim ve teknolojik alanda rekabet gücüne sahip, üretime yönelik, evrensel düzeyde eğitim ve öğretim veren; öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişim gereksinimlerini karşılayacak olanaklar sunan, nitelikli eleman yetiştiren özgün araştırmaları ve profesyonel hizmet anlayışı ile ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen saygın bir üniversite olmaktır Vizyonuyla’da yoluna devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim