Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü, Kaçkar Dağları Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Milli Parklar kapsamında korunan alan sınırları dahilinde ziyaretçileri doğru ve sağlıklı bilgilendirme hizmeti verebilmek amacıyla 02-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ‘Kaçkar Dağları Milli Parkı Alan Kılavuzu Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Rize Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları ve kimlik kartları verildi. 

Sertifika törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Pazar Kaymakamı Hamza Özbilgin, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşımoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve diğer yetkililer ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.  

Rize'de ilk teravih, ilk sahur, ilk iftar saatleri Rize'de ilk teravih, ilk sahur, ilk iftar saatleri

Kaçkar Dağları Milli Parkı Tanıtım Filmi gösterilmesi ile başlanan programın açılışında Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta,  Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde 4 adet milli park bulunduğunu belirtti. Bu parlar içerisinde sadece Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde ‘Alan Kılavuzluğu’ hizmetinin verildiğini bunu da toplam 82 alan kılavuzuyla gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Rize Valisi Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada; Kaçkar Dağlarının büyük ve eşsiz bir doğal varlık olduğunun altını çizerek, “Biz bu doğal varlığın nimetlerine talibiz ve değerlendirmeliyiz. Bütün herkesin hayranlıkla baktığı çok güzel bir doğamız var. Böylesine cazibe merkezi olan bölgemizde, turizm açısından gerekli altyapı ve üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Güzel hizmetler ve işler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Altyapı çalışmalarının en önemlisinin Rize-Artvin Havalimanı’nın olduğunu belirten Vali Bektaş, “Doğanın bizi zorlamasıyla deniz dolgusu üzerinde, Fırtına Vadisinin hemen önünde havalimanının inşasına başladık. Bölgenin tüm ulaşım altyapısını gözden geçiriyoruz. Yeşil Yol projesi kapsamında doğayı bozmadan yapılan yatay ve dikey yollarla bütün turizm merkezlerine ulaşmayı hedefliyoruz. 2018 yılı sonu itibariyle bu alanda da Uzungöl’den Arhavi’ye kadar kesintisiz ulaşımı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.  

Ayder Kayak Merkezi 3 Eylül’de İhale Edilecek…
Kaçkarlar’da Ayder merkezli yapılması planlanan kış sporları merkezi için gerekli sürecin atıldığını belirten Vali Bektaş, “Bugün itibariyle Ayder kış sporları merkezi için gerekli süreçler tamamlandı. Kısmet olursa 03 Eylül’de ihaleye çıkmış olacağız. Yani 03 Eylül’de Türkiye’nin en büyük kayak tesisine start vermiş olacağız” dedi. 
Bütün bu zenginliği görüp bölgeye geleceklere rehberlik verecek insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Bektaş, “Bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü ve Kaçkar Dağları Milli Parklar Müdürlüğümüz konuya gerekli hassasiyeti gösterdi ve sertifikalı 82 alan kılavuzu ile Kaçkar Dağları Milli Parklar alanı içerisinde hizmet verilmekte. Her bir alan kılavuzu aslında birer eğitmen. Sizler sahip olduğumuz bu eşsiz varlığımızı korumak için sahada olacaksınız. Doğayı üzmeden, yormadan, bozmadan hep birlikte bu coğrafyada yaşamak istiyorsak sizlere çok önemli görevler düşüyor” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından alan kılavuzu sertifikası almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. 

Editör: TE Bilisim