MHP Ardeşen İlçe Başkanı Serkan Esirgemez,Kaçkar Devlet Hastanesinin sorunsuz bir şekilde bölge halkına hizmet veremediğini söyledi.

Bölge halkından gelen şikayetler üzerine MHP Ardeşen İlçe teşkilatı olarak böyle bir açıklamaya gerek duyduklarıhatırlatan Başkan Esirgemez,” Bölge halkına daha iyi hizmet verebilmek için Pazar ve Ardeşen ilçelerinde bulunan Devlet hastaneleri kapatılarak Hamidiye mevkiinde Kaçkar Devlet Hastanesi adı altında modern bir hastane açılmış. Emeği geçenlere tekrardan teşekkür ediyoruz.Ancak hastanemiz ilk günkü gibi sağlık alanında bölge halkına hizmet vermemektedir. Bu konuda hemen her gün vatandaşlarımız tarafından istek ve şikayetler gelmektedir.”

Bölge hastanesinin ne zaman sorunsuz bir şekilde bölge insanına hizmet vereceğini de merak ettiklerini söyleyen MHP Ardeşen İlçe Başkanı Serkan Esirgemez, Kaçkar Devlet Hastanesindeki doktor ve diğer eksiklikleri şöyle sıraladı;

Ardeşen'deki Konut Ve Kira Fiyatlarını Düşürecek Proje Ardeşen'deki Konut Ve Kira Fiyatlarını Düşürecek Proje

Beyin Cerrahi, Radyoloji, Göz, Çocuk doktorlarının yokluğu bakın neleri beraberinde getiriyor. Beyin Cerrahi atandı diye sevinirken, birkaç hafta sonra bir şekilde Rize’ye kaydırılıyor. Göz doktoru atanıyor, bölge halkı olarak sevincimiz kursağımızda kalıyor. Neden mi? Katarakt ameliyat cihazı (Femtosaniyefako)olmadığı için göz doktoru belli gün sonra Rize merkeze kaydırılıyor. Diğer taraftan çocuk doktoru olmadığı için hastanedeki kadın doğum uzmanları, anne adaylarına doğun yaptıramıyor, doğumların tamamına yakını Rize’deki devlet ve özel hastanelerde yapılmaktadır.

Sonuç olarak 100 bin nüfuslu bölge halkının sağlık hizmeti konusunda istediğini alamadığı bir gerçeğini de ortaya koymaktadır. Cumhurbaşkanımızın memleketinde hizmet veren Kaçkar Devlet Hastanesi, bölge halkına sağlık alanında gerekli hizmeti veremeyecekti ise Pazar ve Ardeşen ilçelerimizin devlet hastanelerini neden kapattınız. Bu hastanelerin fiziki mekan konusunda sıkıntılar çekiliyordu ama sağlık hizmeti konusunda bir çok il devlet hastanelerini geride bırakmaktaydı.  Burada yapılacak tek şey var, her iki ilçeye devlet hastanelerini geri vermek olacak. Mevcut olan Kaçkar Devlet Hastanesi’ni de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne (RTEÜ) bağlı bir fakülteye devredilmesi daha hayırlı olacağını düşünüyoruz.

 

Serkan Esirgemez
Milliyetçi Hareket Partisi Ardeşen İlçe Başkanı

Editör: TE Bilisim