Rize'nin Pazar İlçesi Hamidiye mahallesinde yer alan Çözüm Koleji Kampüsünde 2018-19 Eğitim Öğretim yılından itibaren faaliyete başlayacak olan Çözüm Fen Lisesinin açılışı gerçekleştirildi.

ÇÖZÜM AİLESİNE ÖZEL TEŞEKKÜR

Burada bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye genelinde 60 eğitim kurumu ile örnek olan Çözüm Kolejinin girişimcilerini tebrik ederek, "Dershane sahipleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile dershaneleri kapatıp özel okul açtılar. Rize'mize, bölgemize böylesine güzide bir eğitim kurumunu kazandıran bölge işadamlarımızı da özellikle tebrik ediyorum. Zira, bu Fen Lisesi sayesinde gelecekte nice bilim insanları yetiştirecek ülkemiz." dedi.

Bak, "AK Parti hükümetlerinin en çok bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığına ayırdığını ifade ederek, "Yaptığımız yatırımlar ortada. Binlerce derslik, okul ve imkan ortaya koyduk. önceden 60 - 80 kişilik sınıflarda eğitim veriliyordu. Bugün ise bu sayı 20'lere düştü. Üniversite sayılarımızı ciddi oranda artırdık, öğretmen atamalarımızı artırdık, Fatih projesini gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz artık okul kitaplarının sıralarının üstünde hazır olarak buluyor. Tüm bu ve buna benzer bir çok uygulamayı hayata geçirdik." dedi.

Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu

ÖZEL EĞİTİMİN ÖNÜNÜ AÇTIK.

Özel Eğitimin önünü açtıklarını ifade eden Bakan Bak, "Çok ciddi desteklerde bulunduk. Bu desteklerin verilmesi ile ilgili de ciddi manada mücadele verdik. Devlet olarak verdiğimiz teşvikler sayesinde özel öğrenim kurumlarında eğitim gören öğrenci sayısı 300 bin dolaylarında iken bugün 1 milyon 300 bin kişiye ulaştı.

Düzenlenen açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski Bakan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Hasan Karal, Milli Eğitim Bakanlığın Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, Çözüm Okulları Genel Müdürü Ahmet Akça ile Pazar Kaymakamı Hamza Özbilgi, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Rize Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz ile Hamidiye Çözüm Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cumali Özdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri, okul müdürü Bahri Kahya, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

AÇILIŞ

Katılımcılar daha sonra öğrencilerle birlikte okulun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Bak daha sonra okulu gezerek, Okul Müdürü Bahri Kahya'dan eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim