Rize'nin Ardeşen İlçesinden yayın yapan Vitamin FM ve Vitamin WEB TV’ ye konuk olan Gültekin, Seçim Özel Programın modülatörü Utku Devrimsel'in sorularını cevaplandırdı.

Çok sayıda konunun ele alındığı programda, ilçe halkı tarafından çok konuşulan Dolana Deresi’ndeki çevre düzenlemesi ve ışıklandırma ile ilgili konularda ele alındı.

EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız. EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız.

Programda, Başkan Gültekin’e yöneltilen “Fıskiyeler ve ışıklandırmalar çalışıyor mu, bu projeye ne kadar para ödenmiş, binlerce lira para dereye mi dökülmüş?” sorulara cevap olarak;

“Göreve geldiğimiz günden buyana Ardeşenimiz için çalışıyoruz. Şehrin ortasında dere akan birkaç yerleşim yerlerinden biriyiz. Dolana Deresinin çevre düzeni için önceki belediye başkanlarımız belli çabalar göstermişlerdir. Gösterilen bu çabalara bizde bir şeyler katmak istedik. Bunun için yasal zemin hazırladık. Birkaç firma ile görüşülüp proje hazırlanmış. Bu proje için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından 500 Bin TL hibe aldık. Belediye olarak 100-150 Bin TL katkımız olacaktı. Katkı olarak, derenin sağı solunu güzelleştiririz dedik. Bahse konu olan proje için Ardeşenli bir firma bu için kollarını sıvayarak işe başlamış. Dolana Deremizin güzelleşmesi için ne çaba harcanacaktıysa belediye olarak üzerimize düşeni yaptık. Bu derede işte suyumuz var, su hareketleriyle, ışık hareketleriyle, sesleri de ekleyerek bu farklı yerlerde durgun sularda gördüklerimizi burada yapabilir miyiz dediğimizde, yapabiliriz cevabını almıştık. Belli zamandan sonra yapılan işlerden sonra geçici kabul yaptık. Projenin kesin kabulü için ilgili firma tarafından taahhüt edilenler yerine getirilmesinden sonra yapacaktık. Ne yazık ki belediyemiz bu firma ile davalık olmuş. İki yıl içinde projenin yüzde yüzünü tamamlamadıkları için kendilerini defalarca uyardık, ihtar çektik, kısacası sonuç alabilmek için yapmadığımız bir şey kalmamış. Teminatlar ile ilgili süreci bekliyoruz. İlgili arkadaşlarımız bu konuda çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar bittikten sonra Mahkemeye vereceğiz. Mahkemede Ardeşe’nin Ardeşenlinin hakkını arayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İster Ardeşenli, ister şuralı- buralı olsun bizim için çok önemli değil. Açık ve net olarak söylüyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeyeceğim. Bu böyle bilinsin. Bugüne kadar milyonluk projelere imzamızı attık. Allaha şükür hepsini anlımızın akıyla tamamladık. Maalesef Dolana Deresi projesinde, bizden kaynaklanmayan olumsuzluklar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Burada Belediye Başkanı olarak eksiğim, günahım varsa gerekirse bende hesap vermeye hazırım."

Programın sonunda; projenin yüklenici firmanın adı konusunda bir açıklamanız olacak mı? sorusuna Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin şu şekilde cevap verdi;”  

Bir yönetici olarak bir ön görüsü olması lazım. Bu ışı sonuçlandırmak bizim görevimiz. Bana firmanın adını soruyorsunuz, firmanın ismini vermek doğru olmaz. Çünkü sevenleri var, sevmeyenleri vardır. Deşifre etmeyeceğim. O firma Ardeşenlinin duasını alması için zaman kaybetmeden üzerine düşeni yapması lazım. Dua almıyorum, Ardeşenlinin bedduasını alıyorum diyorsa orası bizi bağlamıyor. Ben beddua etmiyorum. Bu ihaleyi alan, yapana gidiyor. Kimsenin hakkı kimseye kalmıyor. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa ya kendinden çıkacak ya da çocuğundan, onu söyleyeyim. Net olarak söylüyorum, kimsenin hakkı kimseye kalmaz. Devletçe harcanan her kurşunda tüyü bitmemiş yetimim hakkı var. Ben Ardeşen Belediye Başkanı olarak, Ardeşen için harcanan bütün yatırımlara bu şekilde baktım. Kullanılan paraları çok tasarruflu kullandım. Ama son yaşanan bu durumdan dolayı içimde bir yara var mı? Var. Çok üzülüyorum. Aracı insanlar vardı, onlarda bir yol alamadılar. Sonuç olarak bu işi hukuk çözsün dedik, bugünkü aşamaya geldik. İlgili firma hukuk önünde hesap verecek ve aldığı parayı geri ödemek zorunda kalacaktır.”

Editör: TE Bilisim