Özel bir sağlık merkezi tarafından "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" dolasıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Ankara'dan Rize'ye gelen 18 kişilik diyabet hastası ve aileleri, Fırtına Deresi üzerinde çelik halatlarla bağlanarak dağdan inilen bir aktivite olan "zipline" etkinliği gerçekleştirdi.

Emniyet kemeriyle bağlandıktan sonra çelik halat yardımıyla vadinin karşı yakasına geçen ziyaretçiler, daha sonra aynı yolu izleyerek başladığı yere döndü.

Merkezin Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Ergun Çetinkaya,  yaptığı açıklamada, her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

Diyabet hastalarıyla gezi düzenlediklerini ifade eden Çetinkaya, "Bugün Rize'deyiz. Fırtına Vadisi'ne geldik. Hep beraber zipline yaptık. Çok güzel bir gezi oldu. İnşallah diyabet hastalarımız birbirleriyle kaynaşma imkanı bulur. Bu onlar için sosyal bir aktivite oluyor. Diyabet hastalığının farkındalığının daha da artması için bu tür günlerin faydalı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Çetinkaya, daha sonra Gürcistan ve oradan da Tiflis'e gideceklerini söyledi.

EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız. EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız.

Diyabet hastası Ömer Zengin ise ilk defa zipline yaptığını belirterek, "Çok heyecanlıydı. Arkadaşlarla birlikte çok eğlendik. Korkunçtu ama zevkliydi." diye konuştu

Rize'de diyabet hastaları

Editör: TE Bilisim