Rafting Türk Milli Takımı Dünya Birincisi

Japonya’da İlk Gün Yarışlarında 14 Altın Madalya

Japonya’da başlayan 2017 Dünya Rafting şampiyonasına Türk Milli Takımı adeta adını altın harflerle yazdırdı. İlk gün yarışları sprint ve H2H (kafa kafaya) yarışlarında 1. Olarak 14 altın madalya aldı.

Rafting Türk Milli Takımı ilk gün yarışlarında U19 kategorisinde 14 altın aldı.

Japonya’da başlayan Dünya Rafting şampiyonasınaTürkiye ile birlikte toplam 21 ülke 72 takım ve 630 sporcunun katılıdır. Sprint, H2H, Slalom ve Nehir inişi kategorilerinde yarışacak olan sporcular, Japonya’nın Osaka kendinin, Miyoshi şehrinde başlayan şampiyonanın ilk gününde Türk milli takımı U19 kategorisinde sprint ve H2H kategorilerinde 1. Olarak altın madalya almaya hak kazandı.

IRF’nin 2017 yılı faaliyet takviminde belirlenen Japonya parkuru için R6 kategorisinde yarışan sporcular üç gün boyunca birbirleriyle mücadele ederek kupa ve madalyalar için ter dökecek.

U19 Kategorisinde Bugün alınan Sonuçlar.

Sprint:

1.TUR YM Turkey       01:28,19

2.ARG YM Argentina  01:28,65

3.GBR YM UK            01:28,98

H2H:

1.TUR YM Turkey       01:32,66

2.JPN YM Japan        01:37,64

3.GBR YM UK            01:30,01

Son Avrupa şampiyonu Türk milli takımının başarı grafiği:

2014 yılında Rize’nin Ardeşen ilçesinde oluşumunu tamamlayan takıma Yasin Makar Antrenörlük yapmakta. 

U-19 Erkek Milli Takımı

Onur Memoğlu – Ardeşen Belediye Spor Kulübü

Okan Günak – Ardeşen Belediye Spor Kulübü

Doğuş Önçırak – Ardeşen Belediye Spor Kulübü

Tarık Gürsoy– Ardeşen Belediye Spor Kulübü

Ali Efe Buçan- Ardeşen Ruba

Metin Can Babuç – Rize Spor

İbrahim Kuk – Rize Spor

Ali Efe Buçan– Rize Spor’ dan oluşurken takımın çoğunluğu Ardeşen Belediyesi Rafting spor kulübü sporcusu olarak mücadelelerini en iyi şekilde vermekte.

Son Avrupa Şampiyonu Dünya Şampiyonda da 1.

U19 Milli Takım Antrenörü Yasin Makar;” Milli takım bir bütündür kafilemiz Japonya’ya bir hedefle geldi? Oda! Burada dünya şampiyonu olmak. U19 Milli takımımız 2014 yılında kararlı bir şekilde yola çıkmış ve Türkiye’de yapılan birçok yarışta birincilikler elde etmiştir. Takımımız yaz kış demeden hedefine ulaşmak için sıkı çalıştı ve bununda meyvelerini toplamaya başladı. Son Avrupa şampiyonasında 1. Olduk ve ardından dünya şampiyonası için geldiğimiz Japonya’da da ilk gün yarışları olan sprint ve H2H (Kafa Kafaya)yarışlarında 1. Olarak 14 altın madalya topladık. Bu başarıya imza atan tüm çocukları alınlarından öperim.”Diye konuştu.

Kafile başkanı ve aynı zamanda Rafting AS. Başkanı Fikret Yardımcı ise; “İnanarak geldiğimiz Japonya’da ilk altın madalyamızı aldık. İki kategoride 14 altın madalya almanın heyecanı var. Sprint’te Arjantin, İngiltere, Rusya, Endonezya, Kostarika ve ev sahibi Japonya’yı geride bırakarak günün ilk yarışında 7 altın, öğleden sonra yapılan H2H kafa kafaya yarışında da 1. Olarak 7 altın toplamda 14 altın madalya aldı. Bu başarıda emeği geçen Yasin Makar kardeşime, sporcularıma, yine milli takım antrenörlerimiz Erdoğan Buçan, Savaş İzmirli ve Hasan Basri Yazıcıya ve teknik ekibe teşekkür ederim. Türk Milli takımımız ilk gün itibariyle üzerine düşeni yapmıştır. Tebrikler.” Diye konuşto.

Öte yandan 9 Ekime kadar sürecek yarışlarda millîlerimizden Slalom ve Nehir inişi kategorilerinde de kupa ve madalyalar bekliyoruz.

Editör: TE Bilisim