İslam, burada yaptığı açıklamada Ardeşen’deki katılacağı konferans için ayrılan belediye içerisindeki salonun Ardeşen Belediye Başkanı tarafındna iptal edilmesine değindi.
İslam “Sayın Ardeşen Belediye Başkanı yukardan aldığı talimata dayanarak yani kendisinin elinde olmayan imkânlarla bu rezervasyonu iptal ettiğini belirtti.” Dedi.
Saadet Partisi Ardeşen İlçe Teşkilatı tarafından SP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam’ın katılacağı bir konferans düzenlendi. Konferansın yeri olarak da Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonu belirlendi.
Konuyla ilgili kamuoyu bilgilendirilmişti; ancak dün gece geç saatlerde SP Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez yaptığı açıklamada, konferansın yapılacağı belediye kültür merkezi içerisindeki salon Ardeşen Belediye Başkanı tarafından iptal edildiğini söyledi.


Bu gelişmelerin ardından SP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam bir basın toplantısı düzenledi. Ardeşen Ela Hotel’de düzenlenen basın toplantısına SP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, SP Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Uzun, SP Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar, SP Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez, partililer ve basın mensupları katıldı.
Burada konuşan SP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam “Belediyenin salonunda Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği bir toplantıya konuşmacı olarak davet edildik. Ancak dün gece geç saatlerde aldığımız habere göre, belediyedeki bu rezervasyonumuz yani girişimimiz belediye tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiş. Bu haber üzerine bizde oturup arkadaşlarla ne yapacağımızı konuşup kararlaştıracağız.” Dedi.


Said Yaşıyan: “Amacımız Türkiye Rekoru Kırmaktır” Said Yaşıyan: “Amacımız Türkiye Rekoru Kırmaktır”

“ARDEŞEN BLD. BŞK. YUKARDAN ALDIĞI TALİMATLA SALONU İPTAL ETTİ”
Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin’in konferansın iptaline ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendiren İslam “Bana partili arkadaşlarımın verdiği bilgiye, sayın Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin’in açıklaması, yukardan aldığı talimata dayanarak yani kendisinin elinde olmayan imkanlarla bu rezervasyonu iptal etti şekilde. Sayın belediye başkanına kızmayın. O gerçekten emir kuludur. Kendi üzerindeki iradenin talimatlarını dışına çıkamaz. Ona kızmayınız; ama seçimlerde durumunu tekrar değerlendiriniz.” İfadelerini kullandı.


“ARDEŞEN BENİM İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR”
İslam, konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikle sevgili Ardeşenli’lere bizleri bağrına bastıkları için teşekkür ediyorum. Ardeşen benim için dönüm noktasıdır. Engellemelerin, haksız ve iftara kampanyalarının hangi boyutlara ulaşabildiği konusunda da bütün halkımıza adeta belge ve kanıt düzeyine gelmiştir. Bu süreçle ilgili aklıselim şekilde ne güzel bir yolla bu işin içinden çıkacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim