Program çerçevesinde Ardeşen muhtarları ilçe kaymakamlık öninde Atatürk Anıtına çelenk sunumu saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Ardeşen Belediye Başkanının verdiği kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

 

Toplantıda Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin Muhtarlara hitaben bir konuşma yaptı.

Başkan Gültekin şöyle konuştu; Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

 

Yerel yönetimden gelen bir liderin önderliğinde ülkemizin 2002’den sonra geçirmeye başladığı büyük değişimin içinde muhtarlarımızın yer almaması, elbette ki düşünülemezdi. Sadece özlük haklarının ve sosyal statülerinin iyileştirilmesi bir yana, görevlerini ifa ederken verimliliklerinin de arttırılması, devletin ilgili birimleriyle olan ilişkilerinin daha etkin ve hızlı hale getirilmesi hedeflenmiş ve gerekli adımlar süratle atılmıştır.

 

Ülkemizde 50.026 köy ve mahalle muhtarımız canla başla çalışmaktalar.Sadece bulunduğu beldenin sorunlarını değil, tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasimizin tamamını savunmak adına şehit düşerek bu vatana hizmeti en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, muhtarlarımızın sorunlarına, beklentilerine daha fazla özen göstermek noktasında bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir.


Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir.

Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki belki ilk kapısı olan muhtarlarımızın bu anlamlı günlerini en kalbi duygularımla kutlarım. 19 Ekim Muhtarlar Gününüz Kutlu Olsun. Diye konuştu.

Başkan Gültekin’in ardından söz alan Ardeşen Köy Muhtarlar Dernek Başkanı Murtaza Çırakoğlu da; Bu anlamlı günde biz muhtarları unutmayan sn. Başkanımız Hakan Gültekin Beye teşekkürlerimi sunarak sözlerime başlamak isterim, Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesinin ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu belirterek, "Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. 

 Başta dernek mensuplarımız olmak üzere, ilçemizde görev yapan Mahalle ve Köy muhtarlarının, İlimiz, bölgemiz ve ülkemizde görevini ifa eden tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar sevgi ve selamlarımı sunuyorum. dedi.

Çelenk sunma programına: Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat Yazar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mevlüt Altı, Belediye Meclis Üyesi Yunus Önkibar, Nüfus Müdüresi Filiz Okumuş, Kaymakamlık SYDV Müdüresi Nimet Yazıcı,  Köy Muhtarlar Dernek Başkanı Maksut Çırakoğlu, Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Şükrü Ergün, Rize Muhtarlar Federasyonu Teşkilat Başkanı Murtaza Özyanık, köy ve mahalle muhtarları katıldı.
















Alt Yapısı Biti Üstyapı Başladı Alt Yapısı Biti Üstyapı Başladı

Editör: TE Bilisim