Olağan Genel Kurul ve Başkanlık Seçimine Gitmeye Hazırlanan 53/11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde Başkan Adaylarından Maksut Aytemiz'in, Mevcut Başkan Sait Balcı Hakkında Ortaya Attığı Başkan Balcı'dan Belgelerle Cevap Geldi.

Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Ardeşen’de Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Ardeşen’de

Ardeşen 53/11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde yıllarca yapılan çalışmaların üyelere bilgi verilmeden yapıldığını iddia ederek, Kooperatifin inşaat sektörüne girmesini eleştiren Aytemiz, "Evler yapıldı ve satıldı. Ancak, üyeler bilgilendirilmedi. Ayrıca, satışı gerçekleşen dairelerden elde edilen kaynaklar üyelere yansıtılmadı. Kooperatifin bir kazancı varsa bu neden üyelere yansıtılmadı? Nerde bu para?" şeklinde sorular yöneltmişti.

Bunun üzerine Ardeşen'deki Köy ve Mahalle Muhtarlarının geniş katılımı ile bir toplantı düzenleyen 53 - 11 Çay Kooperatifi Başkanı Sait Balcı, Olağan Genel Kurulunda Kooperatif Ortaklarının İzin Vermediği Hiç Bir Çalışma Gerçekleştirmediklerini ifade Ederek, "6 Bin'i Aşkın Üyesi Olan Bir Kooperatif Yönetiyoruz. Her Yıl Mutlaka Mali Genel Kurulumuzu Gerçekleştiriyoruz. Bu Genel Kurulda Bize Verilen Yetkiler Çerçevesinde, Tamamen Kanunların Bize Tanıdığı Yollarla Hareket Ediyoruz." dedi.

BALCI ANNESİNİ KAYBETMİŞTİ!

Kendisine yönelik eleştirileri sokakta ve medyada duyduğunu ifade eden ve hakkında ortaya atılan iddialara daha önce cevap vermek istediğini ifade eden Balcı, "Hakkımda konuşuluyor. "Ne yapıyor Başkan? Kime sordu da bu inşaatları yaptı? Paralar nerede?" diye. Sanki ben çalmışım bu paraları da. Bakın benim de ailem var. Benim de çocuklarım var. Bu gibi haberler beni de çok üzdü. Annemi kaybettim geçen hafta. Annem 1 hafta yemek yemedi. Sapa sağlam kadını tansiyon ve beyin kanaması yüzünden kaybettim. Bazı şeyler insanın çok gücüne gidiyor. Ama olsun bu koltuğun bir bedeli var ve biz bu bedeli ödeyeceğiz." dedi.

KARLARIMIZLA KOOPERATİFİMİZE MÜLK VE ARSALAR ALDIK

6 bin kişinin ortak olduğu Kooperatifimizin elde etmiş olduğu karları dağıtsak, kişi başı 100 TL gibi bir para düşecek. Ancak biz genel kurulda aldığımız yetkilerle bu paralarla kooperatifimize Market Açtık, kooperatifimizin idari ve hizmet alanlarını satın aldık. Gübre satın alıp uygun fiyatlara üreticimize sattık. Evet, inşaat yaptık ve bu inşaatlardan gelen karlarla Ardeşen'de arsalar alarak varlıklı bir kooperatif oluşturduk. Bu güne kadar genel kurullarda ortaklarımız bizden kar paylarını talep etmedi. Öyle bir talepleri olsa idi biz her yıl yaptırım yapmazdık, paraları ortaklarımıza dağıtırdık." dedi.

ESKİ YÖNETİMDE ARSA HAZİNEYE KALMIŞTI

İnşaatları gerçekleştirdikleri bölgedeki arsanın 8 yıl önce bazı eksiklikler yüzünden hazineye devredildiğini ifade eden Balcı, "18 aylık bir dava süreci yaşadım. Hazine ise 4.5 sene yargıtay da karşı karşıya kaldık. tüm imkanlarımızı ortaya koyarak arsaları kooperatifimize yeniden kazandırdık." dedi.

HER ÇALIŞMAYI ORTAKLARIMIZLA PAYLAŞTIK

Kooperatif yönetimi olarak yaptıkları her çalışmayı ortakları ile paylaştıklarını ifade eden Balcı, "Her üyemizin cep telefonuna bilgilendirme mesajları attık. İnşaat çalışmalarına başlarken ilanlara çıktık. Basın ve Yayın organları ile duyurularımızı yaptık. Hesaplarımız ortada. Kooperatifin hesaplarını merkezimize gelerek herkes inceleyebilir." dedi.

10 - 12 TRİLYOLUK MAL VARLIĞIMIZ VAR

Toplantıda yönetimleri sırasında kooperatife kazandırdıkları arsa ve mülklerle ilgili tapuları da gösteren Balcı, "Kaliteli bir yönetim anlayışı ile büyük işlere imza attık. Bugün 53 - 11 Ardeşen Tarımsal Kalkınma ve Çay Kooperatifinin 10 ile 12 trilyonluk bir mal varlığı var. Bunu bu yönetim yaptı." dedi.

SON BİR DÖNEM BAŞKANLIK YAPMAK İSTİYORUM

Henüz bu kooperatifle ilgili hayallerini gerçekleştiremediğini ifade eden Balcı, "Çok daha büyük hayallerim var. Çok daha büyük işler yapmak istiyorum. O yüzden ortaklarımız izin verirse son bir dönem daha başkanlık yapmak istiyorum." dedi.

Haber:Ömer Faruk Zengin

Editör: TE Bilisim