Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ardeşen Belediyesi tarafından, Ardeşen Sanayi Sitesinde esnafın katılımıyla organize edilen iftar programına katıldı.

Gençlik ve Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'nin Ardeşen İlçesi Sanayi Sitesinde düzenlenen iftar programında konuşma yaptı. Bak, sanayi sitesinde çıraklık yaptığını dolayısıyla buraların kendisine yabancı olmadığını belirtti. Bakan Bak, "Bu ülkede 40 yıldır teröristlere ev sahipliği yapan Kandil'in de sonu gelecek. Asker Kandil'e yürüyor. İnşallah oraya da Türk bayrağını dikip zaferi gösterecek." dedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, "Ardeşen'de, Rize'de, Bayburt'ta, Trabzon'da velhasıl bütün Türkiye'de inşallah yedi düvele karşı, dosta düşmana karşı birlik ve beraberlik içerisinde durmak yok yola devam." dedi.

"Kandil'in de sonu gelecek"

Türkiye'nin büyüdüğünü ve geliştiğini vurgulayan Gençlik ve Bakanı Osman Aşkın Bak, ustaların yeni elemanlar yetiştirerek, üreterek ülkenin gelişimine katkı sağladığını kaydetti.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde 146 dev proje olduğuna değinen Bak, en önemlilerinden bir tanesinin Ovit Tüneli'nin yarın açılacağının altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eserleri ile konuştuğunu aktaran Bak, şöyle devam etti: "Birileri de ne yapıyor? 'Yıkarız, durdururuz, Kanal İstanbul Projesi'ni durdururuz.' Kanal İstanbul Projesi ne kadar stratejik biliyor musunuz? Birileri de askerimize dil uzatıyor. Diyor ki 'Apoletlerini sökeceğim'. Benim moralim önemli. Askerin moralini ne yapacağım? Sayın İnce, asker Kandil'e yürüyor. Asker Kandil'i bitirmeye gidiyor ama sen üzülüyorsun. Çünkü birileri sana başka şeyler söylüyor. Asker Kandil'e yürüyor, sen üzülüyorsun. Çünkü sen kampanyaya başlarken gittin 5-6 Ekim olaylarında 51 tane Kürt gencinin hayatına mal olan o çağrıyı yapan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettin. İşte sen busun. Bunun yanında cumhurbaşkanımız askerle birlikte. Afrin Operasyonunu yapan komutanın apoletlerini sökmeye senin gücün yetmez ama bu millet seni sandığa gömecek 24 Haziran'da. Bu seçime kadar 13 defa kaybettiniz. Bir kez daha kaybedeceksiniz. Şunu unutmayın Türk ordusuna bu millet laf söyletmez. Bu ülkede 40 yıldır teröristlere ev sahipliği yapan Kandil'in de sonu gelecek. Asker Kandil'e yürüyor. İnşallah oraya da Türk bayrağını dikip zaferi gösterecek."

"Yalanın bini bir para, siyasetin kalitesini yerlere serdiler"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, burada yaptığı konuşmada Allah'tan milletin birliğinin ve beraberliğinin daim olmasını niyaz ederek vatandaşlardan her zaman birbirlerine kenetlenmelerini ve iyilikleri tavsiye etmelerini istedi.

Ağbal, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldığını anımsatarak, "Arkasından inşallah ikinci bir bayramımız daha olacak, 24 Haziran bayramı diyelim. 24 Haziran'da Ardeşen Sanayi Sitesi esnafından güçlü bir destek var mı? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanı yapıyor muyuz? Evelallah Ardeşen'den yükselen bu güçlü ses inşallah 24 Haziran'da sandıklarda gümbür gümbür kendini gösterecek. Ardeşen'de, Rize'de, Bayburt'ta, Trabzon'da velhasıl bütün Türkiye'de inşallah yedi düvele karşı, dosta düşmana karşı birlik ve beraberlik içerisinde durmak yok yola devam. Bunu hep beraber başaracağız." diye konuştu.

Üretmenin önemine işaret eden Ağbal, "Üretmek zorundayız. Türkiye'yi büyüteceksek, Türkiye'yi geliştireceksek taş üstüne taş, tuğla üstüne tuğla koyacağız. Yapılar, barajlar, limanlar, köprüler, okullar, hastaneler yapacağız ve inşallah Türkiye önümüzdeki yıllarda daha müreffeh, daha güçlü olacak." dedi.

Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu

 "Bugün kendi milli tankını yapan bir Türkiye var"

Ağbal, bugün artık Türkiye'nin, eski Türkiye olmadığının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu: "Bugün kendi milli tankını yapan bir Türkiye var. Bugün milli helikopterini, ATAK projesini yapan bir Türkiye var. Bugün kendi orta menzilli, uzun menzilli füze sistemlerini yapan bir Türkiye var. Bugün içerideki, dışarıdaki enerjisi ile bölgesinde ve küreselde güçlü bir Türkiye var. Kimin sayesinde bunlar? Önce Rabbimin takdiri, sonra sizlerin desteği ve dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oluyor bunlar. Rabbim bizlere nasip etti Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber çalışmak, onun bu memlekete yapmış olduğu bu hizmetlere katkı sağlamak imkanına sahip olduk. Rabbim Sayın Cumhurbaşkanımıza hayırlı, güzel ömürler versin, nice yıllar boyunca memleketimize hizmeti nasip eylesin."

"Sizlerin duaları, desteği olduğu sürece, siz bakmayın incesine de kalınına da millet zaten nereye oyu basacağını biliyor." ifadesini kullanan Ağbal, şöyle devam etti: "Bu süreçte yalanın bini bir para, siyasetin kalitesini yerlere serdiler. Her gün bir yalan dolan içerisindeler. Sayın Kılıçdaroğlu adeta yalan rüzgarı gibi gidiyor ve zaman zaman benim konularıma da giriyor. Kendisi eski maliyeci, şaşırıp kalıyorum öyle şeyler söylüyor ki artık ben her gün yalanlarını, yanlışlarını düzeltmekten bıktım ama millet olarak tabii ki biz bunlara asla kanmıyoruz." 

Ağbal, sanayi esnafının emeğinin önemine de değinerek, "Sizin bu memleket için ne kadar önemli olduğunuzu biliyorum çünkü siz ne zaman milli bir mesele olsa, bir memleket meselesi olsa bir an tereddüt etmeden buradan çıkarsınız meydanlara, sokaklara Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında en ön sırada siz durursunuz bundan eminiz 15 Temmuz'da zaten bunu gördük. Kazanırsınız, kazandığınızı paylaşmayı bilirsiniz. Siz bu şiarda olduğunuz sürece Rabbim de rızkınızı, kazancınızı veriyor." diye konuştu.

Bakanlar Ağbal ve Bak, konuşmaların ardından esnafın sorun ve taleplerini dinledi.













Editör: TE Bilisim