Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazetede yayımlanan 2017/10334 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Ardeşen'e verilecek olan doğal gaz ile ilgili yapım firması yetkilileri Başkan Gültekin’e bir ziyarette bulundu.

Megaron Ltd. – Tek- İmaş AŞ. Proje Müdürü İbrahim Çakmak ve Tek.İmas AŞ. Trabzon Rize İdari İşler ve Satın alma ŞefiMustafa Yalçıner Belediye Başkanı Hakan Gültekin’i makamında ziyaret etti, ziyarette Belediye Meclis Üyesi Mustafa Okumuş’ta hazır bulundu. Ardeşen ilçesine verilecek olan Doğal gaz şebekelerinin geçişve şehir içi şebeke güzergahı ve kurulacak olan santraller hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

   

Geçtiğimiz hafta; Resmi Gazetede yayımlanan kararnamede, "Rize, Trabzon ve Kastamonu illerinde inşa edilecek olan doğal gaz boru hattı projelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla ekli haritalarda gösterilen güzergahlara isabet eden taşınmazlar ile söz konusu projeler kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 22/5/2017 tarihli ve 14139, 14143, 14144, 14150, 14152 sayılı yazıları üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27. maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 26/5/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır."

Bu doğrultuda Megaron Ltd. – Tek- İmaş AŞ. Firmasının yetkilileri Ardeşen Belediyesine bir ziyarette bulunarak ilçede yapılacak olan değişimi, yer altına konuşlanacak boru düzenekleri ve abonmanlara ulaşmak için oluşturulacak santraller konuşuldu.

Editör: TE Bilisim