Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Ardeşen Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açtığı okuma yazma kursları ile kampanyaya destek veriyor.


 

Ardeşen Halk Eğitim Müdürü Ertan Berbeloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Ardeşen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi itibariyle okuma yazma 1. Ve 2. Kademe kursu olarak 5 kurs açılmış olup kurslara 30 kursiyer katıldığına işaret ederken. Katılan bu kursiyerlerden 9 tanesinin belgelerini alarak okuma yazmaya geçtiğini, 21 kursiyerin ise eğitimine devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyasına ilçe Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Siyasiler, Oda başkanları, STK’lar, Kamu Kurum Kuruluşları ve vatandaşlardan gelen desteklerin olduğunu belirten Berberoğlu; Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşabilmek için bölgemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için kursların açılması gerektiği ve 12 kursiyer şartının da aranmadığının altını çizdi.


 

Konuyla ilgili; Ardeşen Belediyesi Konferans salonunda Ardeşen Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından tertiplenen program düzenlendi. Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Avni Kahya, İle Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat Yazar, İlçe Müftüsü Mustafa Koç, Daire Müdürleri, Oda Basanları, Okul Müdürleri, Muhtarlar Dernek Başkanları ve Muhtarlar, Ardeşen Halka Eğitimi Müdürlüğü Usta Öğreticileri, STK’ların temsilcileri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.


 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği ile ilgili yapmış oldukları konuşmalar, Ardeşen Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünce Açılan ve hali hazırda devam eden Okuma Yazma kursundan görüntü ve kursiyer röportajları slayt eşliğinde sunuldu, ardından sırasıyla Ardeşen Halka Eğitim Müdürü Ertan Berberoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat Yaşar, Belediye Başkanı Hakan Gültekin ve İlçe Kaymakamı Emrah yılmaz birer konuşma yaptı.







Editör: TE Bilisim