Ardeşen Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Okuma-Yazma kurslarına ilgi artıyor. Her yıl açılan kurslara bu yıl 8 farklı kursta 208 kursiyer katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma-yazma seferberliği projesi kapsamında Rize’nin Ardeşen ilçesinde okuma-yazma kurslarına ilginin oldukça yoğun olduğu gözleniyor.

Ardeşen Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara bu yıl 208 kursiyer katıldı. Ardeşen’de 2 okulda ve Halk Eğitim Merkezi’nde açılan toplam 8 kursa 18 yaşındna 70 yaşına kadar 208 kursiyer katılıyor.

Ardeşen Halk Eğitim Merkezi müdürü Ertan Berberoğlu konuyla ilgili  açıklamalarda bulundu. Berberoğlu, açıklamasında “Projenin başlamasına öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu proje sayesinde gencisinden yaşlısına, kadınından erkeğine yüzlerce kişi kurslara akın ederek okuma yazma öğreniyor. Bünyemizde bu yıl okuma-yazma kurslarını 2 okulumuzda ve Halk Eğitim Merkezi’mizde sürdürüyoruz. Ardeşen Fatih İlkokulu’nda 5 tane Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitim Programı, Mesut Karaoğlu İlkokulu’nda 1 tane Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitim Programı ve Halk Eğitim Merkezi’mizde 2 tane 1. Kademe Okuma Yazma ve 2 tane 2. Kademe Okuma Yazma kurslarımız mevcut.” Dedi.

Okuma yazma bilmemenin zorluklarını kurslarımıza gelen vatandaşların anlattıklarını söyleyen Berberoğlu “Her bir hikayenin altında acı sebepler var. Kimisi kendisini toplumdan dışlanmış hissediyor. Kimisi ise okuma yazmanın kendilerine verdikleri zararı zamanında anlamadıkları için pişman olduklarını dile getiriyorlar. Günlük hayatta birçok zorluklar yaşıyorlar. Birçok örnekler verilebilir bunlara; ancak artık bu zorlukları yaşamayacaklar. Kurslarımıza gelerek hem okuma yazmayı öğrenecekler hem de bundan önce hayatlarında yaşadıkları o olumsuz izleri tamamıyla silecekler. Ben bu kapsamda kurslarda eğitim veren değerli usta öğreticilerimize ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Hz. Ali’nin bir sözü vardır, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diye. Bu söz okuma yazmanın öneminin en iyi anlatan cümledir diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan okuma yazma kurslarına giden kursiyerler yaşadıkları zorlukları ve sonrasında okuma yazmanın önemine varmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim