İçinde bulunduğumuz hafta münasebetiyle 15 Temmuz Demokrasi şehitleri ve Gazilerini anma programı kapsamında Rize’nin Ardeşen İlçesinde Rize Valiliği, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığınca bir dizi etkinlik tertip edildi.

Tüm yurt genelinde düzenlenen anma programları içeriğinde şehitler için Mevlid-i şerif ve Kur-an tilavetleri okutulurken bazı il ve ilçelerde ise çeşitli etkinlikler, resim sergileri, hatıra ormanları ve şehit kabirleri ziyaret edildi.

Bu kapsamda Rize’nin Ardeşen ilçesinde de bir dizi etkinlik düzenleniyor. 13 Temmuz 2018 Cuma günü başlayan etkinlikler Ardeşen İlçesinde şu şekilde sıralanacak.

23 Temmuz Cuma Merkez Camiinde Cuma Namazı Öncesi Şehitleri için Mevlid-i şerif okutulması, saat 14.30 da Rize Valiliği, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı Kapsamında 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hatıra Ormanına Fidan dikimi.
14 Temmuz 2018 Cumartesi Ardeşen ilçesinde bulunan tüm kurumlara Türk Bayrağının asılması.

15 Temmuz 2018 Pazar günü İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenecek pir program la Şehit Jandarma Uzan Çavuş Caner Kesimal’in kabri ziyaret edilecek ve akabinde Ardeşen Merkez camiinde Mevlid-i şerif okutulacak. Aynı gün akşam saat 20.00 dan itibaren ilçe belediye binası önünde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazilerini anma programı tertiplenecek.

Bu anlamda Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin programla ilgili şunaları kaydetti; “15 Temmuz Destanını Yazan Aziz Şehitlerimiz ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Milli şuuru yaşatma şehitlerimizi anma ve gazilerimizi unutmama adına Rize Valiliğimiz, İlçe Kaymakamlığımız ve Belediyemizce ortaklaşa düzenlenen 15 Temmuz hatıra ormanı fidan dikim etkinliğimizde bizlere destek veren Rize Belediye Başkanımız Reşat KASAP’a, İlçe Kaymakamım Emrah YILMAZ’a, İller Bankası Yönetim Kurulu Üyem Mehmet YEREBAKAN’a, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanım Avni KAHYA’ya, MHP Ardeşen İlçe Başkanım Serkan ESİRGEMEZ’e, Ardeşen Muhtarlar Dernek Başkanım Maksut ÇIRAKOĞLU’na, Daire Amirlerime, STK temsilcilerime, Oda Başkanlarıma, Okul Müdürlerime, Muhtarlarıma ve bu anlamlı etkinliğimize iştirak ederek destek veren herkese teşekkür ederim. O insanlar ki söz konusu vatan olunca bir dakika bile düşünmediler canlarını verdiler. 15 Temmuz’da hayatını kaybeden 249 şehidimiz ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor gazilerimize de yüce yaratandan sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın.”

Rize'de ilk teravih, ilk sahur, ilk iftar saatleri Rize'de ilk teravih, ilk sahur, ilk iftar saatleri

Editör: TE Bilisim