30 Ağustos Zafer Bayramı birlik ve beraberliğimizin rumuzlaşmış adıdır. Bu bayram; millet olmanın ne anlama geldiğini bize öğretmektedir.
Bu bayram; aziz milletin yoklukta bile nasıl yekvücut olduğunun,   emperyalizme karşı nasıl onur mücadele verdiğinin ve bir milletin nasıl yeniden ayağa kalktığının bir nişanesidir.


Bu gün yine aynı emperyalist güçler birlik ve beraberliğimizi hazmedememektedirler. Bu milletin mayasını bozmaya çalışmaktadırlar. Terörü elleriyle besleyip bu milletin huzuruna kastetmektedirler.  Biz inanıyoruz ki; bu topraklar, peygamberlerin, şehitlerin, gazilerin, evliyanın istirahatgahıdır.   Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes bu ruh kökeniyle hareket eder. Bizler millet olarak aydınlık yarınlarımızı kadim medeniyetimizden aldığımız güçle inşa etmek zorundayız.  Bizi biz yapan değerlerimiz var. Bin yılı aşkın zamanda bizi kardeş yapan, barış içinde yaşatan bu değerlere hep beraber sahip çıkmak zorundayız. 
Bizi bizden koparmak isteyen, değerlerimizden ayırmak isteyen hiçbir aykırı duruşa ve düşünceye millet olarak müsaade etmeyeceğiz. Buna olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve inançla milletimizin ve devletimizin bekası için dua ediyoruz. Bu topraklar uğruna kanlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 
30 ağustos Zafer bayramı kutlu olsun.
Hakan GÜLTEKİN
Ardeşen belediye Başkanı
Editör: TE Bilisim