Avrupa Birliği, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı’nca organize edilen Erasmus Okul Eğitimi Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında Ardeşen Kanuni Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan “Güçlü Vücut-Sağlıklı Yaşam” adlı proje tanıtım toplantısı Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.


Türkiye’deki Binlerce Okulun Proje Hazırlayıp Sunduğu Kurul, Ardeşen Kanuni Anadolu Lisesinin Projesini Kabul Etti.

Toplantıya Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Ardeşen İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Yazar, Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Turan Sarı, CHP Ardeşen İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Buçan, daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve eğitim camiası katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ardeşen Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Metin Ermiş “Nisan 2014’te Ardeşen Kanuni Anadolu Lisesi olarak yaptığımız başvuru çerçevesinde “Güçlü Vücut-Sağlıklı Yaşam” adlı 37 Bin 623 Avro (110 Bin TL) değerindeki proje Türkiye çapında başvurusu yapılan binlerce proje arasında kabul edildi. Türkiye’de projesi kabul edilen 143 okuldan ve Rize’deki bu kapsamda iki okuldan biri olan projede koordinatörlüğü Ardeşen Kanuni Anadolu Lisesi olarak biz yapıyoruz. Proje ortakları ise Türkiye-Polonya-Bulgaristan-Romanya olmak üzere 4 ülkeden oluşuyor.” Dedi.

Erasmus programı ile kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilerek özgüven kazanmaları ve ayrıca istihdam olanaklarının artırılmasının amaçlandığını belirten Ermiş açıklamasını şöyle sürdürdü: “İki yıl içinde çeşitli tarihlerde karşılıklı öğretmen ve öğrenci ziyaret ve hareketliliğiyle gerçekleştirilecek projemizdeki bizim amacımız, uluslar arası eğitim ve kültürel aktivitelerle yeni bir ufuk kazanma ve gidilen ülkelerde görülen iyi örneklerin karşılıklı paydaş ülkelerce uygulanmasını sağlayarak güçlü, sağlıklı ve mutlu nesillerin yetişmesine katkı bulunmaktır.

Ermiş’in konuşmasının ardından Polonya, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen misafirlere Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş ve Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin tarafından çeşitli hediyeler verildi. Toplantı plaketlerin ardından verilen kokteyle son buldu.

Haber:Lazikahaber.com
Editör: TE Bilisim