Rize'nin Tunca beldesi, 5 yıldır eski bayramların sıcaklığını yaşıyor; genciyle yaşlısıyla herkes biraraya gelip tahta araba yarışlarını seyrediyor. 

Ünü Rize sınırlarını aşan ve tüm Türkiye'ye yayılan Red Bull Formulaz organizasyonuna bu yıl 87 araba katıldı. Yarışı, Türkiye'nin dörtbir yanından gelen binden fazla kişi canlı izledi. Yarışmacıların kendi tasarladığı ve yaptığı arabalarda ahşap ve sırmateli dışında hiç bir aksam kullanılmadı. 

Araçların muayene istasyonunda kontrolünden sonra başlayan yarışlarda zaman zaman ufak kazalar yaşandıysa da hiçbirşey yarış heyecanını bölmeye yetmedi. Bir yandan F1 araçlarına taşçıkartan özel tasarımlı tahta arabalar yarışırken, bir yandan izleyiciler böyle sıradışı bir aktiviteyle bayramlaşmanın keyfini yaşadılar. 



Büyük bir şölene dönen bayram yarışına Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Valisi Ersin Yazici, Ardeşen Belediye Başkanı ve yörenin önde gelenleri katıldı. 5 yıl önce bayramları daha renkli kılmak ve gelenekleri devam ettirmek için Tunca Belediyesi geleneksel tahta araba yarışları düzenlemeye başladı. 

Bölgede hızı ve macerayı seven genç yaşlı herkesi biraraya getirmeyi hedefleyen yarışlar 2011'den itibaren Red Bull Formulaz adıyla tüm Türkiye'nin dikkatini çekti. Katılımın her geçen yıl arttığı yarışlarda bu yıl 87 yarışmacı start aldı ve 1.3 Km'lik parkurda birbirlerine meydan okudular. Daha önce gerçekleştirilen Red Bull Flugtag organizasyonlarında olduğu gibi yarışmada kullanılan arabaların tamamı yarışmacılar tarafından tasarlandı. 

Bazı araçlarda aerodinamik özellikler ön plana çıkarken bazı araçlar bir sanat eseri gibi gösterişliydi. Maksimum 170 cm uzunluğunda ve 70 cm genişliğinde olan araçların bütün mekanik aksamı tahtadan yapıldı. Hem gelenekleri korumak hem de sürüş güvenliğini sağlamak için yarışmacıların kıl çorap ve lastlik ayakkabı giymesi zorunlu tutuldu.

Kaynak:Lazikahaber.com
Editör: TE Bilisim