Rize’nin Ardeşen ilçesinde yaşayan Serdar Kutanis, her Karadeniz erkeği gibi tuluma oldukça meraklı bir gençti. Bu merakını ilerleten Kutanis, önce tulum çalmanın eğitimini aldı ve ardından da yetenek sınavlarına katıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Konservatuar bölümünü kazanan Serdar Kutanis bir ilki de başarmıştı. O da tulum çalarak üniversiteye girmeyi hak eden ilk kişi olmasıydı. O dönem medyada haberleri bile yer almıştı. medyalaz.com

SERDAR&GİZEM4
Konservatuarı başarıyla bitiren Serdar Kutanis müzik öğretmeni olarak göreve başladı. Bu sırada özel hayatında da güzel gelişmeler yaşadı. Tulum çaldığı bir eğlencede Gizem Kutanis ile tanıştı. Bu tanışıklık zamanla aşka dönüştü ve evlenmeye karar verdiler.
medyalaz.com

Müzik öğretmeni Serdar Kutanis bu kez de kendi düğününde tulum çalarak dünya evine girdi. Eşi Gizem Kutanis’ide yanına alıp düğününe katılanlara doyasıya tulum eşliğinde horon oynattı.

SERDAR&GİZEM2
Karadeniz’in en önemli müzik enstrümanlarından olan tulum, Ardeşen’li genç Serdar Kutanis’in hayatına da şekil vermiş oldu. Tulum sayesinde üniversitede konservatuarı kazandı ve müzik öğretmeni oldu. Yine tulum sayesinde eşi Gizem Kutanis ile tanıştı ve tulum çalarak ta dünya evine girdi.

İşte Serdar Kutanis’in TRT ekranlarında yayınlan Tulum çalma görüntüleri;



MedyaLaz.com olarak arkadaşlarımız Serdar&Gizem Kutanis’e ömür boyu mutluluklar dileriz.

SERDAR&GİZEM3

Editör: TE Bilisim