Ardeşen ilçesinde yaşayan Babaoğlu (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır araç kullandığını belirterek, "Köye, çay bahçelerimize gidip gelirken arabamızı kullanıyorum" dedi. 
Evlendikten sonra da Rize Off-Road Rescume Team Spor Kulübü Derneği üyesi olan eşi Turgut Babaoğlu'nun desteğiyle off-road sporuyla ilgilenmeye başladığını anlatan Babaoğlu, "İlk kez geçen sene yarışmaya katıldım ancak heyecanımın kurbanı oldum. Çalışmak için çok zamanım olmamıştı. Üç saniye farkla yarışı kaybetmiştim" diye konuştu.
Yarışmayı ve heyecanı çok sevdiğini dile getiren Babaoğlu, "İnşallah bu sene kazanacağım. Parkurlar bu sene çok zorlu olacak ama korkmuyorum. Bir an önce yarışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Babaoğlu, ailesi ve çocuklarının kendisini desteklediğini kaydederek, "Çocuklarım bana zorluk çıkarmıyor. Onlar da benimle yarışları takip ediyor. Çevremden de olumlu tepkiler alıyorum. Yarışacağım kişilerin çoğunu tanıyorum. Aralarında yurt dışından gelecek yarışmacılar da var. Azerbaycan'dan gelecek bayan yarışmacının beni zorlayacağını düşünüyorum. Onu yenmek için uğraşacağım" dedi.

Off-roada ilgi duyan kadınlara tavsiyelerde de bulunan Babaoğlu, "Yarışmak için hiçbir engel tanımasınlar. Ben ev hanımıyım ve üç çocuğum ile yarışlara katılmayı düşünüyorum. İlk yarıştığımda küçük çocuğum 6 aylıktı. Her yere eşim ve çocuklarımla gidiyoruz. Yarışmak isteyen tüm bayan arkadaşları, hafta sonu yapılacak yarışlara davet ediyorum. Gelip görsünler, bu heyecanı yaşasınlar. Ev hanımı olmam off-road yapmama engel değil. Yarışırken çok mutlu oluyorum" diye konuştu.

Turgut Babaoğlu ise eşine sürekli destek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi
"Eşim ilçemizde yapılacak uluslararası yarışlara katılacak. Bir hafta önce ben de Rize'deki mahalli off-road yarışlarına katıldım. Orada bana destek olan eşimin sayesinde dereceye girdim. Şimdi de ben ona destek olacağım. Buradaki yarışta birinci olacağına inanıyorum. Ailemle ona destek olacağız. Yarışacağı aracı ben yaptım. Etap ve aracı nasıl kullanacağı hakkında eşime bilgi veriyorum. Onu yarışlara hazır hale getirebilmek için yoğun şekilde çalışıyoruz."
Editör: TE Bilisim