Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Buçan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, Rize'nin, ülke genelinde eğitimde ellili sıralarda yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Bana 'hayırlı olsun' demek için gelen herkesle eğitimi konuştum. Fikir alışverişi yapıp görüşlerimizi bildirdiğimizde Rize için yüzde yüz mutabık olduğumuz bir konu çıktı. Hiçkimse eğitimle ilgili Rize'nin 55. sırada yer almasını kabul etmedi. Bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söylediler. Ben de bu kentin en üst düzey yöneticisiysem böyle bir sorunu yok saymak, görmezden gelmek gibi bir lüksüm yok. Benim bu kentteki en önemli işim bu olacak. Bu açıdan sizler çok önemlisiniz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalıştay ile ufkumuzu daha net görecek ve sizlerle ilimizin eğitimini nitelik ve nicelik açısından daha ilerilere taşımanın sorumluluğunu daha çok hissedeceğiz."

Amaçlarının Rize'yi ülke genelinde eğitim sıralamasında ilerilere taşımak olduğunu vurgulayarak, kendisinin ve ilçe kaymakamlarının birinci görevinin eğitimin geliştirilmesi konusunda atılması gereken adımların uygulanması olduğunu, geliştirilen projelerin uygulanabilirliğinin denetlenmesinin eğitimde kalitenin yükselmesini sağlayacağını söyledi.

haberler.com

 


Kaynak:arkaradeniz.com
Editör: TE Bilisim