Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda Düzenlenen Toplantıya, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Rize İl Genel Meclis ve İllet Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yerebakan, Rize İl Genel Meclis Üyesi Zekeriya Bozkan, Belediye Meclis Üyeleri, Partililer ve Çok Sayıda Vatandaş Katıldı.

FOTO

Mecit Moral’ın Basın Toplantısından Satır Başları Şu Şekilde;

Bugün bu salona teşriflerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Annelerimizin nasırlı elleriyle büyüttüğü ve yetiştirdiği Rize’mizin bir evladı olarak huzurlarınızdayız.

Türkiye’mizin aydınlık yarınlarında ailesine, bölgesine ve ülkesine hizmet edecek gençlerin bir ağabeyi olarak huzurlarınızdayız.

Büyük küçük bütün hemşehrilerimin bir evladı, bir kardeşi ve bir ağabeyi olarak gönül dünyanızı kazanmak için huzurlarınızdayız.

Rabbimden duam şudur ki, teveccühünüzü kazanıp bu süreçte bizleri mahcup etmesin.

Zira biz inanıyoruz ki siyaset, millete hizmet etmek ve Allah’ın rızasını kazanmak için yapılır.

Bu vesileyle Adalet ve Kalkınma Partisi’nden fiilen görev almak için hizmete talip olduk.

Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki; AK Parti kendisini siyasetin merkezinde konumlandıran yerli ve milli bir partidir.

Adalet ve Kalkınma Partisi tarihimizin, kültürümüzün ve medeniyetimizin bu topraklardaki kurumsallaşmış adıdır.

AK Parti’nin kısa vadede 2023, orta vadede 2053 ve uzun vadede 2071 hedefleri, günü kurtarma hesabında olmadığımızın kanıtı ve en büyük delilidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın başbakanımızın bu millete hizmet davasındaki örnekliği her birimize rehber olmaktadır. Onlar, bu toprakların gurur nişaneleridir.

Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler,

Cumhuriyet tarihinin en büyük demokratikleşme ve değişim hamlesini başlatan AK Parti, kurulduğu 2001’den bu yana girdiği 6 seçimden ve 3 halkoylamasından başarıyla çıkmıştır.

Bu başarıda Rize’mizin payı çok büyüktür. Rize’mizin son seçimlerde göstermiş olduğu başarı onurumuz olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Rize’mizin bir evladı olarak, Türkiye’nin inkişafında, Türkiye’nin yeniden büyük devlet olma yolunda bizleri en büyük onurla taçlandırmıştır.

Sayın başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun bilgeliği ve sayın cumhurbaşkanımızın dünya liderliği ile büyük ideallerin gerçekleşmesi için herkes üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya da devam edecektir.

Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler,

AK Parti bin yıllık müktesebatını bünyesinde barındıran köklü bir geleneğin partisidir. Bu davaya sarılan, bu davanın gönüllü neferi olan herkes şan ve şeref kazanmıştır. 40 yılı aşkın ömrümüzü, sevdamızı birlikte büyüttük.

Bu toprakların mayasıyla yoğrulmuş insanımız, bir şekilde yediği lokmayı karşılıksız bırakmıyor. Hepimiz, bir şekilde ülkemize hizmet ediyoruz.

Biz de bu toprakların bir evladı olarak, siz kıymetli hemşehrilerimizle birlikte hayallerimizi gerçekleştirmek için bir göreve talip olduk.

Hiçbir makam, bu millete hizmet davasından daha ilerde değildir. Bu yüzden makama değil göreve talip olduk ve bu vesileyle de sizlerin desteğine talibiz.

Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler,

Kıymetli hemşehrilerim,

Uzun yıllar çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldık. Bölgemizin sosyal ve kültürel dinamiklerini harekete geçirmek adına birçok faaliyette yer aldık.

  • Evlatlarımızın yarınlarına dönük heyecanlarını hep birlikte yaşadık.
  • Gençlerimizin sıkıntılarıyla, sevinçleriyle hemhal olduk.
  • “Bir ülkenin en büyük gücü; tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır” düsturuyla gençlerimizin heyecanını beraber paylaştık.
  • Bir eğitimci ve yönetici olarak çocuklarımızın yarınlarına dönük umutlarını en iyi bilenlerdeniz.
  • Çocuklarını bin bir zorlukla hayata hazırlayan anne ve babaları en iyi tanıyanlardanız.
  • Bölgemizin sosyal-kültürel ve ekonomik dokusunu yakinen takip eden bir kardeşiniz olarak aranızdayım.
  • Öğrencilik yıllarından beri, enerjisini bu davanın selameti için sarf etmiş, siyaseti her kademesinde nasıl olması gerektiği hususunda içselleştirmiş, her fırsatta bunun mücadelesini vermiş biri olarak huzurlarınızdayız.
  • Hayatımızın her safhasında siyasetle birlikte yol aldık. Buna birçok hemşehrim şahittir. Bizler, sizler gibi bu yolda davamıza sahip çıkarak şeref kazandık. Bu davaya hizmet edip de şeref kazanmayan bir tek fert yoktur.

Şimdi Rabbimizden bir lütuf olarak gördüğümüz bu teveccühle, bu destekle, bu potansiyeli siyasete taşımak istiyoruz.

Çok kıymetli Hanımefendiler, Beyefendiler;

Aday adaylığımızın olgunlaşma sürecinde; başta Partimizin Genel Merkez yöneticileriyle, AK Parti İl ve İlçe yöneticileriyle, bölgemizin eski ve yeni milletvekilleriyle, daha önce hizmet etmiş ve şu anda hizmet etmekte olan belediye başkanlarıyla, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleriyle, Partimizin İl, İlçe ve Belde kurucularımızla, teşkilatımızın çeşitli kademelerinde görev alan dava arkadaşlarımızla, siyasetin akilleriyle, geçmiş dönemde milletvekilliği ve belediye başkanlığı görevine aday adayı olmuş arkadaşlarımızla, ilimizin bürokratları ve saygıdeğer hemşehrilerimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde göreve talip olduk.

Siyasetteki tek gayemiz, ülkemizin ve bölgemizin yarınlarına sizlerin vasıtasıyla katkı sunmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefte, Sayın başbakanımızla ve AK Parti’nin birbirinden değerli kadrolarıyla birlikte milletimize hizmet etmektir.

Bizler, bölgemizin ve Rize’mizin sorunlarına ve ihtiyaçlarına uzaktan bakmamak için bu göreve talip olduk.

Bu süreçte profesyonel, uzman bir ekiple çalışıyoruz. Bu manada herkesten çok daha heyecanlıyız.

Rabbim bizi sizlerin eliyle yüceltecekse, bunda geri durmayız ve sizleri mahcup etmemek adına elimizden gelen gayreti gösteririz. Mücadelemiz budur. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Çok kıymetli hemşehrilerim,

Siyasetçilerin ömrü, sevenlerin sevgisi kadardır. Milletin sevgisini karşılıksız bırakanların sonları da perişanlıktır. Bunu en iyi bilen ve gören sizlersiniz.

Halkımıza olan bu sevgiyi, bu muhabbeti daima koruyacağız, daha da büyüteceğiz, bu yolda inançla yürüyeceğiz.

Kıymetli hemşehrilerim,

Birliktelik demek bireysel farklılıkları, bireysel tercihleri yok saymak değildir.

Bilakis, bütün farklılıklarımızla bir arada olmak, birlikte ortak paydayı oluşturmak demektir.

  • AK Parti; bu millete hizmet etme noktasında ortak payda da buluşturan en büyük partidir.
  • AK Parti; herkesin ve her kesimin partisi olarak, farklılıkları zenginlik bilen, bu farklılıklara en çok saygı duyan ve dikkat eden bir partidir.
  • Dini, mezhebi ve etnik farklılıklar, bu toprakları yurt yapan, bu toprakları vatan yapan en belirgin özelliktir.
  • Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan ve Tek Devlet vurgusu, bu devletin ve bu milletin bekasıyla alakalıdır.

Ülkemizin harici düşmanları ve yerli işbirlikçileri dirliğimizi ve birliğimizi bozmak için çabalıyor.

Bizim bu birlikteliğimiz, bu dirliğimiz, onların beyhude çabalarına ve sinsi emellerine geçit vermeyecektir. AK Parti’nin varlık sebebi budur.

Kıymetli Hemşehrilerim;

AK Parti bu sebepten dolayı milletin sevgisiyle, muhabbetiyle mükâfatlandırılıyor, taçlandırılıyor, siyasette ufkuyla, vizyonuyla büyük hedeflere ilerliyor, küresel güçlere karşı direnç gösteriyor.

  • Bu direnci göstermeden ayakta durmanın ne kadar zor olduğunu hatta imkânsız olduğunu bize öğreten çok kıymetli Sayın Cumhurbaşkanımızın örnek hayatı var.
  • Bu ülkeye ve insanlığa sevdalı Sayın başbakanımız var.
  • Dünyanın gıpta ettiği bir partimiz var.
  • Bu partide;   halkımıza hizmet etmek suretiyle insanını taçlandıran, itibarı halkımızın gönlünde arayan, o gönül tahtında yer edinmeye çalışan örnek şahsiyetler ve nice isimsiz kahramanlar var.
  • Daima kendimizi geliştiren, ülkenin inkişafına nasıl katkı sağlarız diye kafa yoran bir anlayışta olacağız. Bu inancımızın da gereğidir.
  • Hiçbir zaman fikir üretmeyip hakaret edenlerden, halkı küçük görenlerden olmadık ve olmayacağız. Bu siyaset ahlakıdır. Bizler siyaseti böyle okur ve böyle yorumlarız.

Çok kıymetli kardeşlerim,

Bu gün buraya sadece kamudaki görevimden ayrılma haberini sizinle paylaşmak ve adaylık için beyanda bulunmak adına gelmiş değiliz.

Bu gün burada, Rize’mizin yarınlarına katkı sağlamak için, hizmetlerde artı bir değer oluşturmak için huzurlarınızdayız. Sizler de buna şahitlik ediyorsunuz.

Bu idealden bir nebze ayrıldığımızı, özden saptığımızı görmeyeceksiniz.

Bu güne kadar bir günlük ömre iki günlük nafaka peşinde olmadık ve olmayacağız.

Değerli dostlar; samimiyetin lisanı yoktur. Bu sözlerimiz hamaset duygularıyla da söylenmiş sözler değildir. Bu manada kalp ne ile doluysa zikrimizde, fikrimizde, işimizde o olacaktır.

Çok kıymetli hemşehrilerim,

Mülk Allah’ındır. Allah mülkü dilediğine verir. Buradaki hikmeti biz bilemeyiz. Biz, sebeplere başvurmak adına bir göreve talip olduk. Takdir Allah’ındır.

Halkın sevgisini ve Allah’ın rızasını kazanmak için gayret gösteriyoruz. Allah’ta, hoşumuza gidecek şekilde hayrı versin, dileğini taşıyoruz. Temennimiz budur.

Çok kıymetli hemşehrilerim;

Siyaseti, dürüstlüğün ve erdemin egemen olacağı bir alan olarak gördüğümüz için, böyle olmasının gerekliliğine inandığımız için, biz de, bu gayeyle bölgemize, insanımıza, ülkemize en güzel şekilde hizmet etmeyi hedefledik. Bu vesileyle aranızdayız.

Hani Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardı; “siyasetin tek limanı ahlaktır” diye. Bizim de tek istikametimiz, tek limanımız bu cihette olacaktır.

  • Bu istikamette hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.
  • Kibirli ve hırslı bir dil asla kullanmayacağız.
  • Bütün aday adaylarını hizmet yarışında kendimizden biri sayacağız.
  • Halkımızın duygu ve düşüncelerini önemseyen, kendisi gibi değerli bilen bir anlayışla hareket edeceğiz.
  • Mütevazılığı elden bırakmayacağız.
  • Bölgemize hizmette emeği geçen herkese minnettar olduğumuzu, saygı duyduğumuzu ifade edeceğiz.
  • Gerçekler üzerinden siyaset yapacağız.
  • Vaatlerle, retorik cümleler sarf edip halkın gündemini meşgul etmeyeceğiz.
  • AK Parti teşkilatımızın emir ve direktiflerinin dışına çıkmadan, siyasetimizi aklın ve bilimin ışığında manevi temeller üzerine inşa edeceğiz.
  • Siyasetimizi çok konuşan değil çok iş yapan, çözüm odaklı, halkın kanaatlerini önemseyen, halkı dikkatle izleyen ve stratejik hedefleri ihtiyaçları dikkate almak suretiyle program dâhilinde yürüten bir siyaset anlayışını benimseyeceğiz.
  • Bu yolda yürürken halkla ilişkilerimizi ve halkımızla olan iletişimi en üst seviyede tutacağız.
  • Sivil toplum kuruluşlarımızın önerilerini dikkatle dinleyip not alacağız.
  • Halka hesap veremeyecek hiçbir girift ilişki içine girmeyeceğiz.
  • Devletin kurumlarında görev alan bürokratlarla eşgüdümlü çalışan bir anlayışla hareket edeceğiz.
  • Bu kutlu yürüyüşümüzde sizlerin desteği karşısında mahcup olmamak ve hizmet davasında bu onurlu görevi devralmak, duamız olacaktır.
  • Bölgemizin, ülkemizin ve aziz milletimizin yarınları için kafa yoracağımızı, bu yolda takatimizin yettiği kadar mücadele edeceğimizi, bu mücadeleyi ve ilkesel duruşu AK Parti’mizin Sayın Genel Başkanı ve kıymetli kadrolarıyla yürüteceğimizi burada bir kez daha sizlerin huzurunda ifade ediyoruz.
  • Bu muazzez topraklarda insanımıza hizmet etmek, imani bir görevdir. Bizim siyasetteki manifestomuz budur.

Rahmetli hemşehrimiz Tevfik İleri’nin Erzurum için söylediği sözü biz de Rize’miz için söylüyoruz.

“Ve nihayet her yurt köşesi gibi kalbimizle bağlı olduğumuz Rize’mize şimdi canımızla bağlanmış olduk” diyor ve göreve talip olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler,

Bu duyguyla hepinize gönül köprülerinin inşası noktasında şahsıma gösterdiğiniz teveccüh ve olurlarınızdan ötürü ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Teşriflerinizden dolayı kalbi şükranlarımı sunuyorum.

İnşallah önümüzdeki bu süreçte Mevla’m yüzümüzü ak eyler.

Yolumuzu ve bahtımız açık eyler.

Aydınlık yarınlarda buluşmak dileğiyle hepinizi Allaha emanet ediyorum.

Sağ olun, var olun.

Mecit MORAL – Rize Milletvekili Aday Adayı

KAMU GÖREVLERİ VE SİVİL TOPLUM ÜYELİKLERİ

  • Ardeşen Belediye Başkan Yardımcılığı (Eski Görev)
  • Ardeşen Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü (Eski Görev)
  • Ardeşen Belediyesi Encümenliği(Eski Görev)
  • ARRİKAB Genel Sekreterliği (Eski Görev)
  • BEM-BİR-SEN ve MEMURSEN Temsilciliği (Eski Görev)
  • Milli Gençlik Vakfı Yurt Müdürlüğü(Eski Görev)
  • Ardeşen İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ARİMDER Başkanlığı(Aktif)
  • Cihannüma Derneği Üyeliği (Aktif)
  • Rize İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği (Aktif)


MECİT MORAL KİMDİR?

 



Editör: TE Bilisim