HABER: NECO YARICI
FOTO: ADEM AKATİN-MUHAMMET YILMAZ
Rize'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Rize gezisinde Fındıklı ilçesinin ardından Ardeşen'e gelen Kılıçdaroğlu burada halkın yoğun ilgisi ile karşılandı
Burada halka seslenen Kılıçdaroğlu;  Türkiye'nin tarihinin en derin krizlerinden birini yaşadığını belirterek, ülkeyi kimin yönettiğinin belli olmadığını iddia etti ve şunları söyledi:



"El birliği ile Türkiye'yi bu çıkmazdan kurtarmak zorundayız. Ülkeyi bu çıkmazdan kurtaracak olanlarda bu ülkenin kadınlarıdır. Çocuklarınıza nasıl sahip çıkıyorsanız Türkiye'ye de öyle sahip çıkacağınızı biliyorum. Benim sorumluluğum var ve çalışıyorum. Emin olun 24 saat çalışıyorum, 25 saat olsa 25 saat çalışacağım. Bir günde kaç saat varsa emin olun çalışırım. Kendim için değil ülkem, çocuklarımız, geleceğimiz, bağımsızlığımız için ve huzur içerisinde yaşamak için çalışmak zorundayız."


"İLK 4 MADDEYİ ÖLÜMÜNE DEĞİŞTİREMEZSİNİZ"

Anayasa değişikliği taleplerine değinen Kılıçdaroğlu, eline aldığı kitapçıktan Anayasa'nın ilk 4 maddesini okudu ve bu maddelerin değiştirilmesinin dahi teklif edilemeyeceğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu maddeleri değiştireceğiz diyorlar. Biz de diyoruz ki ölümüne değiştiremezsiniz. Buna izin vermeyiz. İşin özü bu. Cumhuriyete sahip çıkmamız lazım. Babalarımız, dedelerimiz kanlarını ve gözyaşlarını dökerek bu güzel ülkeyi kurdular. Biz de çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Daha huzurlu bir Türkiye bırakmak zorundayız. Evde, caddede, tarlada, parkta, fabrikada hepimiz kardeşçe, huzur içerisinde geçinmek zorundayız. Birbirimize düşmanlık değil birbirimize selam veren bir ortam yaratmak zorundayız. Bizim amacımız bu. Huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Beraber yaşamak istiyoruz. Farklı görüş olabilir, eyvallah. Ama bayrak, vatan, sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi ortak paydalarımızın olması lazım. Demokrasi, hukukun üstünlüğü, kadın-erkek eşitliği gibi ortak paydamız olması lazım. Onlar diyor ki, 'Kadın ikinci sınıf vatandaştır'. Ben de diyorum ki birinci sınıf vatandaştır ve başımızın üstünde yeri vardır."

"HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Ülkede insanca yaşamak istediklerini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Kimliklerimiz farklı olabilir. Ama biz aynı havayı teneffüs ediyoruz. Görüşlerimiz farklı olabilir. Ama aynı topraklarda, kasabalarda, ilçelerde ve illerde yaşıyoruz. Hepimizin bir arada ve huzur içerisinde yaşamaya ihtiyacımız var. Ben bunun sözünü veriyorum" dedi.

Konuşmadın ardından kısa bir esnaf gezisi yapan Kılıçdaroğlu vatandaşlarla bol bol resim çektirmeyide ihmal etmedi.
Editör: TE Bilisim