Red Bull Formulaz 2014 heyecanı artık çok yakın. 17 Ağustos’ta gelenek olduğu üzere Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde kıl çoraplar ve kara lastik ayakkabılar dolaplardan çıkacak, tahta arabalar start alacak. Yarış artık tecrübe kazanmış yerel katılımcılar dışında ülkenin farklı bölgelerinden de geniş bir ilgi görürken, bu sene start düzlüğünde bir Dünya Şampiyonu da olacak.

Üç kez Supersport Dünya Şampiyonu milli gururumuz Kenan Sofuoğlu, tıpkı 2013’te olduğu gibi bu sene de bu özgün yarışı destekleyecek. Dünya Supersport Şampiyonası’nın sezon arasına denk gelen bu dönemde Rize’yi ziyaret edecek Sofuoğlu, duyduğu heyecanı vurgularken bu sene yarıştaki iddiasının daha ciddi olduğunu da sözlerine ekledi. Görünüşe bakılırsa, bu sene Red Bull Formulaz’ı kazanmak her zamankinden daha fazla çaba gerektirecek.

İşte Kenan Sofuoğlu’nun FormuLaz’a ilişkin açıklamaları

Red Bull Formulaz, alanında Türkiye’nin özgünlüğü tescillenmiş tek organizasyonu. Metal aksamın ve motor desteğinin olmadığı, tamamen yöredeki tahta araba geleneğini yaşatan yarışın bu kendine özgü formatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Geçen seneki Rize tecrübeniz nasıldı?

İşin doğrusu, geçen yıl Formulaz yarışına gittiğimde kaburgamda üç kırık vardı. Formalite icabı bir start almam gerekiyordu, fakat oradaki atmosferi ve insanların ilgisini görünce düşüncem tamamen değişti. Kırık kaburgama rağmen parkuru tamamlamaya karar verdim.
Bu sene bana güzel bir araç yapılırsa kesinlikle yarışmak isterim, çünkü motosiklet veya motor gücü olmadan tamamen tahta arabalarla yarışmak, benim çocukluğumdan beri hayalimde olan bir yarış formatıydı. Çocukken biz köylerde böyle yarışlar yapardık. Bu sene de her ne kadar öncelikle düşünmem gereken başka yarışlar olsa da tekrar yarışmayı düşünüyorum. Çok heyecanlıyım ve orada yarışmak beni çok mutlu edecek.

Motosiklet veya motor gücü olmadan tamamen tahta arabalarla yarışmak, benim çocukluğumdan beri hayalimde olan bir yarış formatıydı. Çocukken biz köylerde böyle yarışlar yapardık.

Geçen yıl ben geldiğimde benim için bir araç hazırlanmıştı. Aslen planlanana göre, 50 metre kadar gidip daha sonra sağa çekmem gerekiyordu. Fakat heyecanı alınca parkuru tamamlamaya karar verdim. Ufak bir kaza yaptım, dolayısıyla aracı çok iyi kullandığımı söyleyemem. Ama inanın, bu sene diğer yarışçılarla beraber ciddi ciddi yarışmak istiyorum ve bunun için sabırsızlanıyorum.

Red Bull Formulaz bölgede bir yarış kültürü oluşturup motorsporları alanında yeni şampiyonlar yetişmesine yardımcı olabilir mi? Bunun yanında örf ve adetleri koruyan bu yarışların çoğaltılması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Reklam açısından bakılırsa gerçekten katkısı olacağına inanıyorum ama tabii ki Formulaz’ı şov olarak görmek lazım. Burada kimin kazandığının pek bir önemi yok aslında. Önemli olan tek şey eğlenmek. Zaten o yörenin insanları, bu tarz eğlenceli yarışları çok sever. Benim de kökenlerim oradan geliyor ve oralılar biraz deli ruhlu insanlar oluyor. Orada toplanmak, yarışı izlemek, yöresel danslar yapmak onlar için büyük eğlence.

Kaynak:www.patikaa.com

Editör: TE Bilisim