Kara Lastik Sektörü Kan Kaybediyor.

Ardeşen’de 40 senedir kara lastik satışı gerçekleştirdiğini belirten esnafımız kara lastik sektörünün günden güne kaybolduğunu söyledi.

40 senedir bölgede kara lastik satan esnafımız çağın değiştiğini ve halkımızın modernleştiğini artık kara lastik tercih edilmediğini söyledi.

Esnafımız yaptığı açıklamada “ Bu benim çok eski mesleğimdir.40 senedir ben bu işi yapıyorum. İlk lastik çıktığında ben kamyon kamyon satardım. O zaman fakirlik vardı, bunu alan ayakkabı sanıyordu. Çarık devriydi, gittikçe bu artık tedavülden kalktı. Şimdi bana diyorlar ki sen yine lastik mi satıyorsun? Sen hala çağ atlamadın mı diyorlar bana. Şimdi bunu artık vatandaşlarımız almıyor, millet zenginleşti. Önceden bahçe işleri yapılırken kara lastik giyilirdi. Geçen gün biri geldi gübre döktüm de canım çıktı ayakkabı ayaklarımı ezdi dedi. E lastik alsaydın dedim ve bana ben lastik giyermiyim şimdi lastik giyilir mi koku yapıyor dedi. Bizim eskilerimiz bununla yorulurdu, lastik bizim bi simgemizdir.

Şimdi ki insanlarımız gülmek için bunun küçüklerinden alıp şehirlere getiriyorlar. Benim babam bununla büyüdü diye gösteriş yapıyorlar, gülmek için alıyorlar. Dolayısıyla bana da gülüyorlar hala lastik mi satıyorsun diye.

Ne kadar bolluk var tokluk var, o kadar da şükürsüzlük var. Şükür yok maalesef” diye konuştu.

 

GelişimTv Haber Merkezi - Ayşe Okumuş

 

Editör: TE Bilisim