SALİH NAVDAR - ARDEŞENİN SESİ
Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü DOKADAK Başkanı Dursun Ali Demiroğlu, Bu Yıl 7. Kez Kaçkar Dağları Zirvesine Tırmanacaklarını Açıkladı.

Demiroğlu, tırmanma öncesi kayıtların başladığını ifade etti.

5–6–7–8 ve 9 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılacak olan zirve tırmanışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Demiroğlu, “Ardeşen’de doğu ya hareket ederek Artvin İli, Yurufeli ilçesinden (Güneyden) tırmanışa başlayacağız. Ardından Zirveye ulaşacağız ve zirve programını tamamladıktan sonra zirvenin kuzey kısmından inişe geçerek Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder yaylasına ulaşacağız. Güzergah belirlendi ve kayıtlar için başvurular da başladı.” Dedi.

TÜM TÜRKİYE’DEN KATILIMCI BEKLİYORUZ!

Demiroğlu, bu yılki tırmanışa Türkiye’nin dört bir yanından katılımcı beklediklerini ifade ederek, “Kulübümüzün Resmi İnternet sitesi ve Facebok Sayfamızdan müracaatta bulunabilirler.” Dedi.


İşte program:

(5 AĞUSTOS)1.GÜN SALI: Sabah Ardeşen Hükümet Konağı önünde toplanarak 09.00 da minibüsler ile Artvin Yusufeli'ne gitmek üzere hareket edilip yol boyunca Çoruh vadisindeki Deriner Barajı ve Yusufeli ilçesinde kısa molalar ardında Olgunlar yaylasına gidilecek (araç takriben 5-6 saat)Olgunlar Yaylasında araçlardan ayrılıp yaylada dere kenarında kamp kurulacak,isteyen pansiyon hizmetinden faydalanabilir..

(6 AĞUSTOS)2.GÜN ÇARŞAMBA:Sabah 07.00 da kalkılıp kahvaltı ardından Dilberdüzü Yaylasına hareket etmek için hazırlıklar yapılır.İsteyen katılımcılar sırt çantalarını katırlara taşıttırabilirler.Saat 09.00 da Dilber düzü kamp yerine hareket ederek 3-4 saatlik yürüyüş ile ana kamp alanına varılır,kamp kurulur...Akşam iyi dinlenmek üzere erken yatılır...

(7 AĞUSTOS)3.GÜN PERŞEMBE : Sabah 03.00 da kalkılıp 04.00 da kamp terk edilerek küçük çantalara günlük malzemeleri koyup zirveye hareket edilir,1.5 saatlik yürüyüşten sonra Deniz Gölüne oradan Adsız Göle ve zirveye 4 saat sonra varılır...Zirvede 1 saat mola ve zirve defterine yazılarak dönüşe geçilir...4 Saatlik yürüyüş ile ana kamp alanına varılıp kamp ateşi yanında dinlenme...

(8 AĞUSTOS)4.GÜN CUMA: Sabah 07.00 da kalkılıp kahvaltı yapılır kahvaltıdan sonra kamp toplanır ve Olgunlar Yaylasına hareket edilir .(isteyen yükünü katıra verebilir) Olgunlara indikten sonra Osman Dayının Cafesinde yemek ,çay ve şarj ihtiyaçları giderilip 3 saat mola ardından Dibe Yaylasına hareket edilir ..4-5 saat sonra kamp'a varılır...Gece büyük kamp ateşi yakılarak final gecesi yapılır (uyku saati sınırsız)

(9 AĞUSTOS)5.GÜN CUMARTESİ :Sabah 07.00 da kalkılır,kamp toplanır,10.00 da Yukarı Kavrun Yaylasına gitmek üzere Lanetleme geçidinden geçilerek Ceymakçur Gölünden geçilerek Kavrun Gölünde 1 saat mola verilip Kavrun Yaylasına Şahin Cafe'ye mola verilerek araçlara binilerek faaliyet bitirilecek.

Faaliyet için katılımcıların  3 Ağustos Gününe Kadar İsimlerini Dokadak spor kulübü Facebook hesabindan Kayıt Ettirmesi Gerekiyor.

Dokadak İletişim : 0 544 789 44 53-0 533 745 78 41
Editör: TE Bilisim