Ardeşen Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı yaptığı  açıklamada “Mart’taki seçimden dolayı bir hareketlilik vardı. Arkasında Ramazan’da bir durgunluk, akabinde ise bu zaman kadar bir hareketlilik var; ama bu yeterli değildir.” Dedi.

 

“ESNAFIN İKİ AY İŞ YAPMASI İYİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ”

 

Ardeşen esnafının son durumunu ve genel olarak sezonu değerlendiren Yazıcı “Ramazan ayından sonra yurt dışındaki gurbetçilerimizden ziyade yurt içinden gelen yerli turistlerimiz Ardeşen’e gelmesinden dolayı bir hareketlilik yaşandı. Düğünlerin iki bayram arasına sıkışması nedeniyle geçen bu süre esnafımız için iyi geçti diyebiliriz. Buna rağmen piyasada ileriye dönük ne olacağı belli olmayan bir tedirginlik var. İnsanların yarına çok güvenle bakmadığı bir yapı var. Esnafın bir iki ay iş yapması esnafın iyi olduğu anlamına gelmez.” Şeklinde konuştu.

 

“İNTERNETTEN YAPILAN ALIŞVERİŞLERDE HALKIMIZ ALDATILIYOR”

 

Vatandaşları internetten alışveriş yapmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Yazıcı “Günümüzde alışveriş merkezi çoğalması ve özellikle internetten alışverişin çoğalması esnafımız için büyük sorunlara yol açtı. İnternetten yapılan bu alışverişlerde insanlarımızın aldatıldığını görmekteyiz. İnternette yapılan reklâmla gelen malın aynı kalitede olmadığını, halkımızın gelen malı kullanmadan çöpe attıklarını ve hak aradıklarını görmekteyiz.” İfadelerini kullandı.

 

“ARDEŞEN’DE KAZANILAN PARA ARDEŞEN’DE KALMALIDIR”

 

Vatandaşların malı görerek almaları ve bölge esnafına güvenmeleri gerektiğini söyleyen Yazıcı “Biz istiyoruz ki, herkes kendi bölgesinde eşinden, dostundan, kardeşinden, komşusundan alışveriş yapsın ve Ardeşen’de kazanılan para Ardeşen’de kalsın. Esnafımıza destek verip onların güçlü olmalarını sağlamalıyız.” Değerlendirmesinde bulundu.

 

“ARDEŞEN ESNAFI MAĞDURDUR, AYAKTA ZOR DURUYOR”

 

Ardeşen Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı konuşmasının sonunda “Esnaf Ardeşen’de mağdurdur. Esnafımızın para kazanma gibi lüksü yok. Esnafımız işlerini devam ettirme yönünde gayretleri var. Bu kapsamda alışveriş için buradan kalkıp da Rize’ye ve Trabzon’a gitmenin ve internetten alışveriş yapmanın kimseye faydası yoktur.” Diye konuştu

Kaynak: Lazikahaber.com
Editör: TE Bilisim