İlkini Ardeşen fırtına vadisi vali recep yazıcı oğlu kano rafting ve turizm projesi için yapılan atmaca heykelinin ikincisi daha kapsamlı işlendi. 

 heykeltıraş Osman Yerebakan yıllardır bölgede yapılmakta olan ata sporu atmacacılığı ve bu kültürü yaşatmak nesilden nesile aktara bilmek için böyle bir heykeli yaptığını belkirtirken . yetkililerden bu heykelin bir an önce uygun bulunan bir yere konuşlandırılmasını istedi. 

 atmacayı kolunda tutarak köpeği ile bıldırcın yakalamaya çıkan bir avcının işlendiği temada her detay incelikle işlenmiş ve aslına bağlı kalınmış. 

 

Daha sonra  Ardeşen Atmacacılar dernek başkanı Şaban Ali Birincide bir açıklama ayaparak; Böyle bir heykelin yıllardır bölgemizde yapılan ata sporumuz atmacacılığı yansıtacağına inanıyorum ayrıca bu heykeldeki canlandırılan insan teması tamamen bu bölgede yaşayan bir avcımızdan kopya edilerek yapılmıştır. dernek olarak bu heykelimizi dikebilmek için Ardeşen Kaymakamımız İlyas Memiş ve Belediye Başkanımız Hakan Gültekin'den destek bekliyoruz dedi. 

 DİKKAT...! Haberleri kaynak göstermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. KAYNAK: ardeseninsesi.com

Editör: TE Bilisim