Etrafı eğrelti ve yapraklarla kapanan gözetlemek için sadece küçük bir mazgal bırakılan Tenta'da sabah erken saatlerde Atmaca Beklenmeye başlanıyor, İki uzun çubuk arasına çekilen ağ arkasında gözleri önceden meşin parçasıyla yapıştırıcı madde yardımıyla kapanan Örümcek Kuşları çubuğa bağlı ip sayesinde oynatılır, bunu gören Atmaca Kuşun Doğal alanında Hareket ettiğini sanar ve onu avlamak için hamle yapar, süratle kuşa gelen Atmaca Kuşun Önündeki ağı fark edemez ve Ava giderken Avlanır.



 Delinene göre ; Doğada Yırtıcı bir Kuş olan Atmaca Ağda tutulup insan eline gelince en uysal kuş olurmuş, bunu da nedeni. Atmaca o Hızla gelirken ağa çarpmasıyla yaşadığı hafif sersemlik hafızasının sıfırlanmasına sebep oluyor,  Bu yüzden onu yakalayan Atmacacı, Yemek Yemesinden, Kola ve Dala( SKENCE) ve  avlanmasına kadar her şeyi yeniden öğretir.

Bu denli uzun ve meşakkatli serüveni bir bayanın yapması bizim de ilgimizi çekti, şu ana kadar elinde atmaca tutan bayan görmüştük ama Atmaca yakalamak için Tentaya oturup koş oynatanı ilk kez görüyoruz ve kendisinin tabirini onaylıyoruz. Tentaların Kralı varsa Kraliçesi neden olmasın.

Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu
 DİKKAT...! Haberleri kaynak göstermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. KAYNAK: ardeseninsesi.com

Editör: TE Bilisim