MERVE ÖNÇIRAK - UTKU DEVRİMSEL -GELİŞİMTV
Geçtiğimiz yıllarda Ardeşen Kaymakamlığı öncülüğünde yapımına başlanan ve şuan hizmet vermeye devam eden Kültür Park ve Fırtına Vadisi Recep Yazıcıoğlu Kano Rafting Projesi ardından aynı bölgede yeni bir proje için çalışmalara hız verildi.

Kaymakamlık, Belediye ve İlçenin Önde Gelen Siyasetçilerinin Mücadelesi Sonucu, Fırtına Vadisi Girişinde Dolgu Yapılarak Kazanılan Geniş Alan İçin Yeni Proje Hazır. Projenin Adı da ’Ardeşen Ziyaretçi Merkezi’ olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, “Daha önceki dönemde malumunuz kaymakamlığımız öncülüğünde özel idare ve belediyemizin ve kano federasyonunun iştiraki ile Fırtına Vadisi Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Turizm Projesi’ni yapmıştık. Tabi DOKA’nında desteği ile. Bu projenin ortaya çıkmasından sonra Fırtına Vadisi’nin girişindeki bu güzellik, bu çalışmalar kendini gösterdi, Sayın Vekilim Nusret Bey’inde destekleri ile bu alanın genişletilmesine karar verildi ve burada yaklaşık on beş dönümlük bir arazi ortaya çıktı. Bizim bu park yapmış olduğumuz Halk Eğitim ürünlerinin teşhirinin yapıldığı ve atmaca heykelinin de yer aldığı Atmaca Parkı’nın devamındaki bu alanın değerlendirilmesi ile ilgili olarakta Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla, göndermiş oldukları ödeneklerle biz geçen ay burada Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi’nin ihalesini yaptık. Bu yapılacak çalışmada; malumunuz burası Kaçkar Dağları Milli Parkı’nın girişi aynı zamanda Ayder gibi son dönemde giderek daha da tanınan bir turizm merkezinin girişi, Fırtına Deresi’nin girişi, Tunca Tabiat Parkı’nın girişi aynı zamanda burası önemli bir merkez. Bu merkezi nasıl daha iyi bir şekilde değerlendirebiliriz kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde; burada Fırtına Vadisi’nin doğal güzelliklerinin tanıtımının yapılabileceği bir ziyaretçi merkezi yapılması kararlaştırıldı. Bu yapacağımız ziyaretçi merkezinin içerisinde; sergi salonu var, ziyaretçi merkezi var, konferans salonu var, fuaye var, Atmaca Kültür Salonu var ve idari ofislerden oluşan; toplamda 1000.m2 kapalı alana sahip, daha sonraki süreçte çevre düzenlemesi ile daha da geliştirilmesi ile ilave çalışmaları ile daha da geliştirilebilecek bir merkez yapılıyor. Biz geçen ay ihalesini yaptık. İnşallah altı ay içerisinde yani bu senenin sonu itibari ile buranın tamamlanmasını bekliyoruz.’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Projenin temsili resmi aşağıdaki gibidir.

Editör: TE Bilisim