Ardeşen Belediyesi önünde toplanan kalabalık grup, ellerinde çeşitli pankart ve dövizle Atatürk Caddesi boyunca slogan atarak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Ayrıca, Ardeşen Belediye Başkan Vekili Yunus Önkibar, AK Parti, CHP, MHP, SP ve İlçede faaliyet gösteren diğer siyasi parti İlçe Başkanları ve temsilcileri, Rize İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Yerebakan ve Mustafa Buçan, Daire Amirleri, Sivil toplum Örgüt Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yürüyüşe katıldı, ellerinde döviz taşıyarak slogan attı.

Daha sonra Ardeşen Kaymakamlığı tören alanında toplanan kalabalık grup, burada basın açıklamaları yaparak, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı şiddet kınandı.



Kaptan; "Siyonist saldırı altındaki Filistinli kardeşlerimiz, İsrail vahşetinin mağduru Gazze’li mazlumlarımız için direnmek, insanlığı dirilişe çağırmak, onlarla dayanışmak ve acılarını paylaşmak için meydanlardayız. Irkçı Siyonist terör örgütü korsan İsrail devletinin Gazze’ye ve Gazze Müslüman halkına yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor. Birleşmiş milletler ABD ve başta İngiltere olmak üzere, Avrupa birliği ülkeleri terörist İsrail’in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyor. Oysa bu üç gencin kaybolmasından ve öldürülmesinden İsrail istihbaratı sorumludur. İsrail daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karakterdedir.” İfadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim