Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri görevlilerince yaz aylarının başlaması nedeniyle vatandaşların evlerinde ve balkonlarında rahat ve huzurlu bir şeklide istirahatlarını sağlamaya yönelik olarak Temuz - Ağustoz ayı içerisinde gürültü kirliliği yapan egzozu açık araçlar ile motosiklet ve motorlubisiklet sürücülerine yönelik yoğun bir denetim faaliyeti yürütüldü. Trafik ekipleri tarafından Ağustoz ayı içerisinde tüm araçlar üzerinde yapılan uygulamalarda 1 bin 778 araç kontrol edildi. Denetimlerde aracının egzozunun gürültü çıkardığı ve yüksek sesle müzik dinlediği tespit edilen 44 araç sürücüsüne ceza işlem uygulanarak egzozu gürültü çıkaran 25 araca aksamların sökülmesi için geçici izin belgesi düzenlendi.

Yaz ayı içerisinde motosiklet ve motorlubisikletler üzerinde yapılan çeşitli kontrol türlerinde 20 motosiklet ve motorlu bisiklet kontrol edildi. Çeşitli eksikliklerinden dolayı 7 adet motosiklet ve motorlubisiklet trafikten men edildi. Aynı dönemde kural ihlali yaptığı tespit edilen 12 motosiklet ve motorlu bisiklete 2918 Sayılı Kanunun çeşitli maddelerinden ceza işlemi uygulandı. Yapılan denetimlerde 19 sürücünün ise sürücü belgesiz veya yetersiz sürücü belgesiz olduğu tespit edildi. 
Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerimiz tüm gün boyunca değişik noktalarda yapılmaya devam etmektedir.



Trafik kazalarının; ceza ve korkuyla önlenemeyeceğini, ancak eğitim, bilinçlenme ve sürücülerin ve yayaların birbirlerine olan saygısıyla önleneceğini unutmayınız







Editör: TE Bilisim