Törende konuşma yapan, Ardeşen Kaymakamı Emrah YILMAZ, Rize Milletvekili Hasan KARAL, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve Ardeşen Belediye Başkanı Hakan GÜLTEKİN, özellikle eğitim alanına yönelik olarak yapılan yatırımların ülkemizin gelişerek daha da büyümesinde etkin rol oynadığını kaydederek bu doğrultuda bugün temeli atılan Turizm Fakültesi’nin de çağın gerekleriyle donatılmış, eğitim kalitesi yüksek bir fakülte olacağından emin olduklarını ifade ettiler.



Tören, Ardeşen Turizm Fakültesi’nin hayırlı hizmetlere vesile olması için Ardeşen ilçe Müftüsü Yaşar ZENGİN’in dua etmesi ve protokol üyeleri tarafından fakülte binasının ilk harcı için butona basması ile sona erdi.



Törene; Ardeşen Kaymakamı Emrah YILMAZ, Rize Milletvekilleri Hasan KARAL ile Dr. Osman Aşkın BAK, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan YILMAZ, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim ÖZGÜN, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAZANCI, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan GÜLTEKİN, Çaykur Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU, eski Rize Milletvekili Nusret BAYRAKTAR, RTEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL ile Prof. Dr. Orhan KARSLI, Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun MERTOĞLU ile Vakıf üyeleri, il yöneticileri, Üniversite yöneticileri ile akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin ardından alanda bulunanlara ikramda bulunuldu.



Öte yandan, iki bloktan oluşan ve toplam 12.000 metrekare inşaat alanına sahip olan Turizm Fakültesi binasında 14 derslik, 4 anfi,2 bilgisayar laboratuvarı, farklı etkinlikler için 6 öğrenci atölyesi, 500 kişilik konferans salonu, kütüphane, 20 akademisyen odası ve idari bölüm bulunuyor. Ayrıca, Fakülte binası içerisinde Fındıklı ve Pazar’daki fakülte ve yüksekokullarımıza da hitap edecek mutfak yer alacak.
Kaynak:Ardeşen Haber













Editör: TE Bilisim