Bu yıl ikincisinin düzenlendiği çevre yürüyüşüne Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş,  Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz,  İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Köy muhtarları,  daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. 



Yürüyüş Ardeşen Belediyesi önünden başlayıp Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yüksekokul önünden dönülerek Ardeşen Kaymakamlığı önünde basın açıklamasıyla son buldu.  Basın açıklamasını Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin yaptı. Açıklamasında “ Ardeşen Belediyesi kent kültürü ve sosyal sorumluluk gereği temizlik kampanyasına öncülük etmektedir.




Bu ve buna benzer etkinlikler sosyal bir sorumluluk olarak görüyoruz.   Bu etkinlikler,  doğanın ve ekolojik sistemin korunmasıyla ilgili olduğu gibi çevre konularında kamuoyunun dikkatini çekmek gayesiyledir. Yine bu etkinlikle cadde ve sokaklarımızın daha temiz ve yaşanabilir bir alan olması adına  temizlik duyarlılığını artırmak istedik.



Temizlik yürüyüşümüzü öğrencilerimizin sağlıklı ortamlarda yetişmesi, çocuklarımızda çevre bilinci oluşması için yapıyoruz.Ve tabiî ki bu kampanyalarımızı özellikle esnafımızın, vatandaşımızın cadde ve sokaklarımızda temizlik konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak hedefinde gerçekleştiriyoruz. Bunun için broşürler bastırıyoruz. Billboardlarımızı kullanıyoruz.
Okullarımızla ve diyanet teşkilatımızla, kısacası temizliği içine alacak tüm paydaşlarımızla  eşgüdümlü çalışıyoruz.   
Medyada ses getirmek istiyoruz. Çünkü “Temizlik imandandır.”Çevre temizliği ihlali kul hakkıdır. Çevreyi çevre yapan insandır. Çevre emanettir, emanete sahip çıkalım. Sizce Ardeşen’i Temizleme Vakti Gelmedi mi? Diyoruz ve hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor ve daha temiz bir Ardeşen diliyorum.” dedi. Basın açıklaması sonrasında Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş’te teşekkür konuşması yaparak Temiz Çevre Temiz Toplum yürüyüşünü tertipte emeği geçen herkese teşekkür etti. Basın açıklaması sonrasında çevre temizliğinde birinci olan METEM okulunu ödüllerini Ardeşen Belediyesi ödüllerini verdi.











Editör: TE Bilisim